Recepten met linguine

124 recepten met linguine

Linguine

Linguine Linguine is een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Het heeft een platte vorm en is ongeveer 3 mm breed. Linguine is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Linguine is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder verse linguine, gedroogde linguine en kant-en-klare linguine.

Linguine met paksoi met gorgonzolasaus

400 g linguine1 paksoi (in reepjes)2 teentjes knoflook (in fijne plakjes)1 el maïsolie100 ml groentebouillon200 g gorgonzola (in blokjes)100 ml roomverse basilicumuit de molen peperzout1. Voorbereiding: Snij de paksoi in reepjes, spoel ze en laat ze ... bekijk recept »

Linguine carbonara

400 g linguine1 teentje knoflook125 g pancetta3 eieren150 g parmezaan (geraspt)peperzout1. Bak de pancetta in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Pel de knoflook en rasp grof. Voeg die aan de pancetta toe. 2. Kook de pasta beetgaar in lichtgez... bekijk recept »

Linguine met wortelsaus en geitenkaas

500 g linguine250 g kippengehakt3 wortelen (geraspt)0.5 prei (versnipperd)250 g geitenkaas (vers, verkruimeld)rucola100 ml kippenfondchilipoederpeperzout1. Stoof de wortelen en de prei zacht in olijfolie. Voeg het kippengehakt toe en bak rul. 2. Over... bekijk recept »

Linguine met tonijn en olijven

500 g linguine125 g tonijn (blik)500 g tomaten (gepelde, uit blik)80 g zwarte olijven1 sjalot2 el olijfolie1 teen knoflookpeterseliechilipoederpeperzout1. Ontpit de olijven. Hak de tomaten en de peterselie fijn. Pel de sjalot en de knoflook en hak ze... bekijk recept »

Verse linguine met jus van boleten

450 g wilde paddestoelen 2 teentjes knoflook 2 eetlepels Solo 2.5 dl boletenjus (te koop in een speciaalzaak voor wild en gevogelte) 100 g zure room peper en zout 450 g bloem 3 eieren 3 eierdooiers 3 eetlepels Bertolli extra vergine 3 eetlepe... bekijk recept »

Linguine met scampi's en een pittige roomsaus

500 gr linguine 24 scampi 2 sjalotten, fijn gesneden 1 teentje knoflook, fijn gehakt of geperst 25 cl room 1 tl currypoeder 1 heel fijn gesneden rood pepertje, zonder zaadjes olijfolie 1 el ketchup peper&zout (pezo)1. We pellen de scampi's maar la... bekijk recept »

Linguine met scampi en een pittige roomsaus

500 gr linguine 2 sjalotten, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesnipperd 24 scampi olijfolie 25 cl room 1 tl currypoeder 1 cayennepepertje, heel fijn gesnipperd 1 el ketchup peper&zout (pezo)1. We pellen de scampi maar laten een stuk van de s... bekijk recept »

Linguine met champignons en gamba’s

500 g linguine 2 sjalotjes 25 ml room olijfolie 300 g champignons 24 gepelde gamba’s peper zout witte wijn parmezaan1. Kook de linguini beetgaar. Hak de sjalotjes fijn en fruit ze in wat olijfolie. Snij de champignons in plakjes en voeg ze met de ... bekijk recept »

Linguine met clams

500 g linguine 1 teentje look 1 sjalot olijfolie een handvol peterselie 20 clams peper zout1. Snipper de look, de sjalot en de peterselie fijn. Stoof de look en de sjalot in wat olie. Doe er de clams bij en kook ze 15 min onder deksel op zacht vu... bekijk recept »

Linguine met groene boontjes en kikkererwten

1 bouillonblokje Knorr Finesse Groenten 350 g linguine of andere lange pasta 4 stevige tomaten 300 g zachte boontjes 3 soeplepels Solo vloeibaar 1 handvol zwarte olijven, ontpit 100 g kikkererwten uit blik 2 soeplepels Bertolli pesto verde 1. Sn... bekijk recept »

Pagina 6 van 13