Recepten met gnocchi

210 recepten met gnocchi

Gnocchi

Gnocchi Gnocchi zijn een soort pasta die gemaakt is van aardappelen, bloem en ei. Ze hebben een zachte, licht kleverige textuur en een neutrale smaak. Gnocchi is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Gnocchi is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder kleine balletjes, schelpjes en lange staafjes. Gnocchi kan vers of gedroogd worden gekocht. Gnocchi is een goede bron van koolhydraten, die energie leveren voor het lichaam. Het bevat ook een kleine hoeveelheid eiwitten en vezels.

Gnocchi alla Romana

3 eidooiers 300 g fijn griesmeel 100 g versgeraspte parmezaan 1 l melk versgeraspte nootmuskaat 150 g boter, plus extra om in te vetten zout & peper1. Breng in 1grote pan de melk met 1 snuifje zout en nootmuskaat aan de kok. Voeg al roerend geleidel... bekijk recept »

Gnocchi met varkenshaas, shiitake en marsala

600 g varkenshaas300 g gnocchi150 g jonge spinazie250 g shiitake1 dl room1 glas marsalaboter1 teen knoflook2 takjes tijm2 sjalottenpeperzout1. Snipper de sjalotjes en de knoflook. Borstel de shiitake schoon.  2. Schroei het vlees dicht in boter.... bekijk recept »

Kalfsgebraad saltimbocca

1 kg kalfsgebraad4 plakjes Italiaanse ham500 g gnocchi (kant-en-klaar)500 g boschampignons1 sjalot1 teen knoflook1 takje salie2 el bladpeterselie3 el kappertjesboterolijfoliepeperzout120 ml witte wijn1 teen knoflook150 g boterpeperzout1. Kneus de kno... bekijk recept »

Aardappel-spinaziegnocchi

300 gr. kruimige aardappelen in dobbelsteentjes175 gr. spinazie1 eierdooier1 tl. olijfolie125 gr. bloemzout en peperspinazieblaadjes om te garneren. Voor de tomatensaus: 1 el. olijfolie2 fijngesnipperde sjalotjes1 teentje knoflookuitgeperst3 dl. pass... bekijk recept »

Aardappel-gnocchi met tomaten-champignonsaus

900 g aardappels in blokjes, 1 el olijfolie, 2 uien fijngehakt, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 400 g tomaten in blokjes uit blik, 100 g champignons in schijfjes, 2 el tomatenpuree, 2 tl basilicum, 2 tl oregano, ? tl suiker, 200 g bloem, 2 scharrelei... bekijk recept »

Gnocchi met basilicum-peperolie

1 kg aardappels 200 g bloem 1 groot ei zout 1/2 bosje basilicum 1 dl olijfolie 1 theelepel geraspte citroenschil ½ rood pepertje 1 eetlepel citroensap peper en zout 50 g geraspte Parmezaanse kaasSchil de aardappels en stoom (of kook) ze gaar. Maak in... bekijk recept »

Aardappelgnocchi Met Tomaten-basilicumsaus

tomatensaus: 1 el olie 1 gesnipperde ui 1 stengel gesneden selderij 2 gesneden wortels 850 g gepelde tomaten (uit blik) 1 tl suiker peper en zout 30 g verse gesneden basilicum Aardappel-gnocchi 1 kg kruimige aardappelen 30 g boter 250 g bloem 2 losge... bekijk recept »

Cnocchi Di Patate

1 kg bloemige aardappelen 150 gr bloem 100 gr tarwegriesmeel zout De aardappelen wassen, in een pan doen en ongeveer voor de helft onder water zetten. Het water aan de kook brengen en de aardappelen met het deksel op de pan op halfhoog vuur zacht kok... bekijk recept »

Pestognocchi Met Sperziebonen En Gerookte Tonijn

125 g sperziebonen 125 g boterbonen 1 krop witloof 100 g gerookte tonijn in plakjes 50 g boter 1 el verse pesto 2 tl citroensap Afwerking: parmezaanschilfers geroosterde zonnebloempitten zout en zwarte peper Voor de gnocchi: 1 kg kruimige aardappe... bekijk recept »

Paprikagnocchi Met Paddestoelen-tomatensaus

Gnocchi: 400 g in de schil gekookte aardappelen 225 g bloem 1 rode paprika een ei pluk basilicum 1 el + xtra Parmezaanse kaas zout Saus: 250 g gemengde paddestoelen (verse porcinicantharellenkastanjechampignons) 1/2 tablet paddestoelenbouillon 2 knof... bekijk recept »

Pagina 19 van 21