Recepten met gnocchi

210 recepten met gnocchi

Gnocchi

Gnocchi Gnocchi zijn een soort pasta die gemaakt is van aardappelen, bloem en ei. Ze hebben een zachte, licht kleverige textuur en een neutrale smaak. Gnocchi is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Gnocchi is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder kleine balletjes, schelpjes en lange staafjes. Gnocchi kan vers of gedroogd worden gekocht. Gnocchi is een goede bron van koolhydraten, die energie leveren voor het lichaam. Het bevat ook een kleine hoeveelheid eiwitten en vezels.

Champignonsoep met gnocchi, prei en parmezaan

250 g champignons500 g gnocchi1 prei3 el geraspte parmezaan (vers)50 g gedroogde tomaten100 g pancetta (in plakjes)1 l vleesbouillon2 el bieslook (in ringetjes)olijfoliezoutpeper1. Snij de prei in ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze in k... bekijk recept »

Gnocchi met ansjovisboter en broccoli

500 g gnocchi (kant-en-klaar)1 broccoli50 g ansjovis (gezouten)50 g amandelpoeder30 g amandelschilfers1 dl olijfolie2 el peterselie (gehakt)100 g rucolapeper1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de broccoli in roosjes en b... bekijk recept »

Varkensfilet met gnocchi

500 g gnocchi (versafdeling)700 g varkensfilet300 g tomatenblokjes (blik)1 teentje knoflook2 el mosterdsinaasappelschil (geraspt, van halve sinaasappel)3 el pijnboompitten1 kl honing1 kl tomatenpuree1 kl citroensapolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven... bekijk recept »

Gnocchi met varkenshaas, shiitake en marsala

600 g varkenshaas300 g gnocchi150 g jonge spinazie250 g shiitake1 dl room1 glas marsalaboter1 teen knoflook2 takjes tijm2 sjalottenpeperzout1. Snipper de sjalotjes en de knoflook. Borstel de shiitake schoon.  2. Schroei het vlees dicht in boter.... bekijk recept »

Gnocchi met ricotta en verse kruiden

150 g bloemige aardappelen150 g ricotta40 g geraspte parmezaan voor de afwerking1 ei100 g bloem1 bosje dille2 handvol kervel2 El olijfolie400 ml kalfsfond peper, zout1. Kook de aardappelen. Laat uitlekken en pureer. Laat lauw worden. Giet de puree, ... bekijk recept »

Gnocchi met gebakken paddenstoelen en basilicum

6 eetlepels olijfolie500 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in grove plakjes2 teentjes knoflook3 lente/bosuitjes, in stukjes van 2 centimeter1 bakje basilicum, grof gesneden een paar blaadjes om te garneren250 milliliter slagroom800 g... bekijk recept »

Gnocchi gratin van geitenkaas

1 pakje Gnocchi 600 gr tomatenblokjes 1 blokje groentebouillon 1 tl gedroogde basilicum 1 tl gedroogde oregano peper 150 gr zachte geitenkaas 1 ui 1. Verwarm de oven voor op 200°. De gnocchi eventueel koken zoals aangegeven. De ui pellen en fijn... bekijk recept »

Gnocchi met spinazie

750 g diepvriesspinazie 1 pak aardappelgnocchi 2 dl crème fraîche zout, peper nootmuskaat Solo Vloeibaar 1 bol mozzarella 1. Verwarm de grill van de oven voor. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. Snijd de bol mozzarella in dunne plakken... bekijk recept »

Groene gnocchi van spinazie en ricotta

250 g ricotta zout nootmuskaat 40 g bloem 25 g Solo 25 g Solo Vloeibaar blaadjes verse salie 700 g gewassen verse spinazie versgemalen zwarte peper 2 eieren 100 g verse Parmezaanse kaas1. Kook de spinazie gedurende een paar minuten. Druk zorg... bekijk recept »

Verse gnocchi met tomatensaus en basilicum

500 g kruimige aardappelen 100 g bloem extra 1 el Solo Vloeibaar 2 teentjes knoflook 400 g gezeefde tomaten 1 el suiker 2 takjes basilicum 50 g geraspte Parmezaanse kaas1. Kook de aardappelen in hun schil in ca. 20 minuten gaar. Schil ze warm e... bekijk recept »

Pagina 17 van 21