Recepten met farfalle

300 recepten met farfalle

Farfalle

Farfalle Farfalle zijn een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Ze hebben een vlindervormig uiterlijk, met een breed middengedeelte en twee smalle uiteinden. Farfalle is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Farfalle is verkrijgbaar in verschillende maten, van klein tot groot. De meest voorkomende maat is medium, die ongeveer 3 cm lang is. Farfalle kan vers of gedroogd worden gekocht.

Pasta met scampi's en whisky

500 g farfalle (vlinderpasta)500 g scampi's2 dl room2 el whisky0.5 kl tomatenpuree1 bosje bieslook3 el oliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng 1 el olie door de pasta. Zet even opzij. 2. Snipper de bi... bekijk recept »

Entrecote met pastasalade

400 g entrecote250 g kleine pasta (penne, farfalle, spirelli,...)250 g kerstomaten (verschillende maten en kleuren)1 handvol zwarte olijven1 rode paprika0.5 rode ui1 handvol spinazie1 bol buffelmozzarella0.25 brood (Marokkaans)2 el rode wijnazijn6 el... bekijk recept »

Kalfsgebraad met paprika's

600 g kalfsfilet1 kg paprika's (in 3 kleuren)1 sjalot (fijngesnipperd)2 teentjes knoflook250 g farfalleolijfolie1 dl groentebouillon2 el paneermeel1 eiwit1 kl gedroogde oreganokruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)uit de molen peperzout1. ... bekijk recept »

Pasta met tonijn en geroosterde groenten

1 bakje cherry-/kerstomaten gehalveerd1 rode paprika zonder zaadjes, in repen1 groene paprika zonder zaadjes, in repen1 gele paprika zonder zaadjes, in repen1 rode ui in halve smalle ringen50 milliliter olijfolie2 teentje knoflook gehakt500 gram ... bekijk recept »

Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst

500 gram verse worst1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden75 milliliter olijfolie500 gram broccoli, in kleine roosjes400 gram spaghetti of farfalle250 gram kleine trostomaten of cherry-/kerstomaatjes, ingekruist3 teentjes knoflook, in plakjes125... bekijk recept »

Italiaanse tonijnsalade met tomatendressing

400 g strikjespasta (farfalle) of spiraaltjespasta (fusilli)zoutversgemalen peper250 g haricots verts of sperziebonen2 sjalotjes of lente-/bosuitjes, gesnipperd3 augurken, gehakt3 blikjes tonijn op olie (à 160 g), uitgelekt1 eetl. kappertj... bekijk recept »

Pasta met boerenkool en spek

zoutversgemalen peper200 g gerookte spekblokjes2 eetl. olijfolie1 rode ui, gesnipperd2 teentjes knoflook1 eetl. gedroogde tijm350 g pastaschelpjes zoals fusilli, penne of farfalle400 g panklare boerenkool50 g versgeraspte Parmezaanse kaas1. Breng een... bekijk recept »

pasta met romige prei en zalm

300 gr Farfalle (strikjespasta) 2 eetlepels solo vloeibaar 2 tenen knoflook 500 gr panklare prei sap van een halve citroen 3 eetlepels verse basilicum (fijngehakt) zout peper 250 gr gerookte zalmsnippers1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanw... bekijk recept »

Pasta bolognese met paprika, olijven en pesto

300 gram farfalle (vlinderpasta) 1 pot pastasaus Bolognese 1 eetlepel vloeibare Solo 1 rode ui 1 gele paprika 1 rode paprika 100 gram groene olijven 1 eetlepel pesto verde1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. 2. Pel en sni... bekijk recept »

Pastasalade met kip

300 g farfalle 500 g kipfilet 1 bosje lente-ui 3 tomaten 50 g pijnboompitten pittige kruiden (type wokmarinade van Topaz) 2 eieren 0.5 dl balsamicoazijn 1 theelepel mosterd 1.5 dl olijfolie 1. Kook de pasta beetgaar in ruim voldoende gezoute... bekijk recept »

Pagina 27 van 30