300 recepten met farfalle
Farfalle zijn een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Ze hebben een vlindervormig uiterlijk, met een breed middengedeelte en twee smalle uiteinden. Farfalle is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Farfalle is verkrijgbaar in verschillende maten, van klein tot groot. De meest voorkomende maat is medium, die ongeveer 3 cm lang is. Farfalle kan vers of gedroogd worden gekocht.300 gram farfalle (vlindertjespasta) 2 blikjes tonijn 1 gele paprika 1 paksoi 1 pot Bertolli Pastasaus Tomaat, Pecorino & Look1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de groenten, snij de paprika in repen en de paksoi in stukk... bekijk recept »
200 gr farfalle of andere korte pasta 150 ml kookroom 200 gr (diepvries )kleine tuinerwtjes 150 gr gekookte ham van goede kwaliteit in blokjes 2 el parmezaanse kaas geraspt 1 bouillonblok 1 middelgrote ui gesnipperd 1 teen knoflook geperst 1 el ol... bekijk recept »
500 Gr pasta (farfalle of spirelli) 500 gr doperwt 2 sjalotten 100 gr gehakte notenmengeling (amandel, hazelnoot, pijnboompitten,...) 250 ml sojaroom boter water 3 takjes marjolein 1 portie safraan zout en peper 1. Kook de erwtjes 6 tot 7 minuten ... bekijk recept »
500 g mascarpone 200 g gerookte zalm 250 g champignons 100 ml melk 500 g pasta (farfalle - vlindertjes) 1 ajuin bieslook olijfolie peper peterselie 1. Zet een pot water op voor het koken van de pasta.2. Snij de ui in stukjes en stoof deze aan ... bekijk recept »
2 zalmfilets 3 wortelen 1 wit van prei 1 stam selderij 250 gr witte champignons droge witte wijn boursin met kruiden, of peper, of.. pezo aluminiumfolie 2 klontjes koude boter1. Maak voor elke zalmfiten van aluminiumfolie een bootje en giet daa... bekijk recept »
350 gr farfalle of andere pasta naar keuze 300 gr kipfilet vergemalen peper en zout olijfolie 250 gr spekreepjes 100 gr cashewnoten 1 el groene pesto 1 ui gesnipperd 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden 1. Snijd de kipfilet in stukj... bekijk recept »
400 gram strikjespasta (farfalle) of spiraaltjespasta (fusilli)zoutversgemalen peper250 gram haricots verts of sperziebonen2 sjalotjes of lente-/bosuitjes, gesnipperd3 augurken, gehakt3 blikjes Princes tonijnmoot in water (a 150 gram), uitgelekt1 eet... bekijk recept »
400 g farfalle200 g gorgonzola100 g gedroogde tomaten120 g olijven2 tenen knoflookhandvol bladpeterselieolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Doe in een kom. 2. Snij de olijven... bekijk recept »
400 g farfalle (vlinderpasta)200 g ham (blokjes)200 g fijne boon250 g kerstomaten1 sjalot1 teentje knoflook1 bosje salieolijfoliepeperzout1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Blancheer de boontjes in lichtgezout... bekijk recept »
300 g farfalle (of andere kleine pasta)1 bundel groene asperges150 g erwten (vers of diepvries)6 radijzen6 kerstomaten1 el citroensap1 takje tijm4 el olijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekke... bekijk recept »