Recepten met farfalle

300 recepten met farfalle

Farfalle

Farfalle Farfalle zijn een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Ze hebben een vlindervormig uiterlijk, met een breed middengedeelte en twee smalle uiteinden. Farfalle is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Farfalle is verkrijgbaar in verschillende maten, van klein tot groot. De meest voorkomende maat is medium, die ongeveer 3 cm lang is. Farfalle kan vers of gedroogd worden gekocht.

Strikjessalade met tonijn

400 g farfalle (strikjespasta)2 blikjes tonijn1 blikje maïs1 komkommer1 rode paprika1 sjalot1. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. 2. Laat de tonijn en de maïs uitlekken. Spoel de rode paprika, verwij... bekijk recept »

Pastasalade met rucola-notenpesto

400 gram strikjespasta (farfalle) of spiraaltjespasta (fussili)1 kruiden- of groentebouillontabletscheutje olijfolie1 gele paprika6 gedroogde tomaten op olie2 lente/bosuitjes75 gram rucola of selderijblad50 gram pijnboompitten50 gram pistachenoten of... bekijk recept »

Pastasalade met broccoli en geitenkaas

200 gram broccoli200 gram doperwtjes (diepvries)100 gram geitenkaas (van een rol)6 eetlepels olijfolie (Mediterrane)1 theelepel Dijon mosterd2 eetlepels citroensap200 ml gezeefde tomaten (passata)300 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)zoutversgemalen ... bekijk recept »

Pastasalade met kip

300 g farfalle500 g kipfilet (in reepjes)3 tomaten (ontpit, in blokjes)1 bosje lente-uien (in ringen)50 g pijnboompitten (geroosterd)2 eieren1 tl mosterd0.5 dl balsamicoazijn1.5 dl olijfolie1. Kook de pasta beetgaar in ruim voldoende gezouten wa... bekijk recept »

Pastastrikjes met zwaardvis en bacon

300 g pastastrikjes (farfalle)400 g zwaardvis (in hapklare stukken)8 plakjes bacon1 blikje tomatenblokjes1 wortel (in blokjes)1 stengel bleekselder (in boogjes)200 g kekererwten ((blik of bokaal))1 ui (klein, fijn gesnipperd)olijfolie1 borrelglaasje ... bekijk recept »

Gevulde aubergines met peer en gorgonzola

2 aubergines150 ml room200 g pompoen150 g gorgonzola100 g pancetta50 g walnoten (gehakt)1 rode ui1 kl rozemarijn1 kl tijm1 kl oregano4 el honingolijfolie500 g farfalle200 g bladspinazie2 teentjes knoflook2 sjalotten2 perenpeperzout1. Snij het vruchtv... bekijk recept »

Pastasalade met Ardense salami en abdijkaas

350 g farfalle (vlinderpasta)250 g salami (Ardense, in plakjes)250 g oude Postelse abdijkaas (eventueel Chimay of andere Belgische kaas)400 g prinsessenbonen50 g rucola1 bosje radijs0.5 rode ui400 g artisjokharten (uit blik)2 el kappertjes2 el yoghur... bekijk recept »

Scampi's met kerriesaus

300 g farfalle (of andere pasta)500 g scampi's (schoongemaakt)2 wortelen (grote)1 preiwit1 courgette2 sjalotten1 teen knoflook3 el kerriepoeder1 el bloem250 ml melk250 ml roomolijfoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Snij de wortelen en courgette... bekijk recept »

Pasta met wittekool en spekjes

0.5 witte kool (geschaafd)600 g farfalle250 g spekblokjes (gerookt)0.5 l melk30 g bloemboter75 g Comté-kaas (gemalen)1 takje verse salienootmuskaatpeperzout1. Voorbereiding: Schaaf de kool fijn. Verwarm de grill voor. 2. Blancheer de koolreepjes 10 m... bekijk recept »

Pasta met konijnenragout

400 g kleine pasta (zoals rigatoni, farfalle,...)1 konijn (in stukken)2 flesjes bier (Orval)4 el mascarpone0.5 courgette0.5 courgette (gele)1 takje selder1 wortel1 ui1 sjalot2 el honing3 takjes rozemarijn1 kl peperbollen (geplette)olijfolieboterpeper... bekijk recept »

Pagina 26 van 30