1000 recepten met honing
400 g biefstuk1 eetl. honing2 eetl. citroensapversgemalen (zwarte) peper100 ml ketjap manis2 rode paprika's (zonder zaadjes, in 16 stukken)125 ml vleesbouillon1 theel. aardappelmeel of allesbinder1 potje gefrituurde uitjes of 2 eetl. gehakte pind... bekijk recept »
2 sinaasappels100 gram zachte boter2 eetlepels honing1 eetlepel mosterd6 takjes verse tijm1 braadkip (ca. 1,2 kg)1 glas droge sherry1. Verwarm de oven voor op 180°C. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil. Pers beide sinaasapp... bekijk recept »
4 dikke ribkarbonadesrasp en sap van 1/2 citroen1 theelepel mosterd2 eetlepels honing1. Leg de karbonades op een schaal en bestrooi ze met zout. Meng citroenrasp en sap, mosterd, honing en peper door elkaar en bestrijk de karbonades hiermee aan b... bekijk recept »
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)1 theelepel kaneelpoeder1 theelepel paprikapoeder1 theelepel oregano2 eetlepels olijfolie2 eetlepels vloeibare honing1 hele scharrelkip (ca. 1.3 KG), in stukkenbakplaat met bakpapier1. Meng de specerijen, oreg... bekijk recept »
300 gram rijst1 theelepel kurkuma500 gram speklapjes1 theelepel kerriepoeder4 eetlepels arachide- of olijfolie2 eetlepels bloem2 eetlepels honing4 eetlepels sesamzaad200 gram sugarsnaps1. Kook de rijst met de kurkuma. Bestrooi de speklapjes met zout,... bekijk recept »
1 theel. gedroogde gist1 eetl. suiker1/2 l lauwwarme halfvolle melk (Melkan)2 eetl. boter100 ml karnemelk (Melkan)snufje zout500 g bloem4 eierenzonnebloemolie om te bakkenbloemenhoning, naar smaak250 ml zure room (Melkan)1. Meng in een kom de gis... bekijk recept »
2 zakjes groene thee of 2 theel. losse groene thee125 ml versgeperst grapefruitsap (van 2-3 rode grapefruits) of versgeperst sinaasappelsap2 theel. honing1. Zet groene thee in een pannetje met 200 ml heet water en laat de thee 3 minuten trekken. Giet... bekijk recept »
3 citroenen75 gram boter of vloeibaar bakproduct2 teentjes knoflook, fijngehakt3 eetlepels ketjap manis of sojasaus500 gram kipfilet3 eetlepels honing1 eetlepel gehakte verse rozemarijn500 gram sperziebonen300 gram couscous1. Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
1. Halveer 250 gram kersen en verwijder de pitten. Meng de kersen met 75 ml honing en 1 theelepel citroensap. Breng aan de kook, roer tot een stroperig geheel en laat afkoelen. Meng 600 ml yoghurt met de kersen losjes door elkaar zodat er strepen zic... bekijk recept »
1. Kook 1 liter ongezoet appelsap in tot 500 ml. Schil en snijd 700 gram appels in stukjes en kook ze met 150 gram suiker 5-6 minuten in het appelsap. Roer 2 eetlepels honing door het mengsel en pureer het. Vul de ijsvormpjes ermee en vries in. bekijk recept »