1000 recepten met bloem
Zanddeegvormpjes Voor het deeg: 300 gram bloem150 gram botermespunt zout1 eierdooierboter voor de vormpjes. Voor de vulling: 1 kleine rode paprika1 kleine groene paprika300 gram gekookt ham in dikke plakken150 gram camembert40 gram boter2 theelepels ... bekijk recept »
DEEG: 225 gr. kwark 1 dl. olie 200 gr. bloem 1/2 zakje bakpoeder zout. VULLING: 20 gr. boter 20 gr. bloem 2 dl. melk 100 gr. kwark 1 eierdooier 75 gr. geraspte kaas(belegen Goudse) peper 4 hardgekookte eieren 1 ui 75 gr. ontbijtspek 20 gr. boter 2 kl... bekijk recept »
Voor de gevogeltefond ( fond is de basis voor bouillonsoepen en sauzen): 2 kippenbouten = prei 1 winterwortel 1 ui 2 ltr. Water FoeliejeneverbessentijmlaurierbladVoor de mosterdsoep: 1= fond 45 gr. boter 90 gr. bloem 2 dl. room 2 eetlepels... bekijk recept »
500 gr rundergehakt1 uitwee teentjes knoflookzoutpeperdpaneermeelbloem250 gr champignons1 laurierblaadje2 runderbouillonblokjecreme fraiche50gr boter50 gr bloem. Deze twee laatste evt vervangen door een blikje champignonsoep. Maak de gehakt aan op ei... bekijk recept »
1 kg uien 600 g bloem 3.50 dl water 80 g olijf (zwart) 20 g zout 20 g gist (vers) 10 stuks ansjovis (filet) 4 el olie (olijf-) 1 el kappertjes 1 teentje knoflook peper en zout Zeef de bloem in een kom. Verkruimel de gist in het midden van de bloem... bekijk recept »
300 gram geitenkaas2 eierenlosgeklopt1 tl gedroogde tijm1 tl gedroogde oreganoversgemalen peperfrituurolie50 gram bloemhoning Bereidingswijze Geitenkaas met verwarmd mes in plakken van ca. 1 cm snijden. Plakken minimaal 30 minuten in de koelkast late... bekijk recept »
Voor 24 stuks:25-50 g reuzel of boter (in stukjes gesneden)225 g bloemmespunt zout1,25 dl waterVulling:225 g suiker25 g gemalen amandelen1/2 tl kaneel225 g verse zachte schapenkaas of ricotta of kwark3 eierdooiers Vulling:Roer suiker, gemalen amandel... bekijk recept »
Deeg: 225 gr. kwark1 dl. olie200 gr. bloem1/2 zakje bakpoederzout. Vulling: 20 gr. boter20 gr. bloem2 dl. melk100 gr. kwark1 eierdooier,75 gr. geraspte belegen Goudse kaaspeper4 hardgekookte eieren1 ui75 gr. ontbijtspek20 gr. boter2 kleine vleestomat... bekijk recept »
Deeg: 225 gr. kwark1 dl. olie200 gr. bloem1/2 zakje bakpoederzout. Vulling: 20 gr. boter20 gr. bloem2 dl. melk100 gr. kwark1 eierdooier,75 gr. geraspte belegen Goudse kaaspeper4 hardgekookte eieren1 ui75 gr. ontbijtspek20 gr. boter2 kleine vleestomat... bekijk recept »
Deeg: 225 gr. kwark1 dl. olie200 gr. bloem1/2 zakje bakpoederzout. Vulling: 20 gr. boter20 gr. bloem2 dl. melk100 gr. kwark1 eierdooier,75 gr. geraspte belegen Goudse kaaspeper4 hardgekookte eieren1 ui75 gr. ontbijtspek20 gr. boter2 kleine vleestomat... bekijk recept »