1000 recepten met bloem
Vulling:ongeveer 1 kilo zalm in kleine stukjes650 gram varkensvleesin kleine reepjes gesnedenongeveer 1 cm dikallspice (piment) deeg:2 1/2 kopje water4 theelepels zout3 1/4 kopje roggebloemgezeeft15 gram gist1 3/4 kopje tarwebloem Maak de vis schoon.... bekijk recept »
115 gr. roomboter 50 gr. witte basterdsuiker 200-225 gr. bloem 2 el fijne tafelsuiker Hulpmiddelen Bakplaat en taartrooster. Hulpmiddelen - Bakplaat en taartrooster. Voorbereiding Oven voorverwarmen op 150 C. Bereidingswijze Klop de boter met de... bekijk recept »
200 gr. boter100 gr. suikermespuntje zout400 gr. bloembloem om te bestuivenboter om in te vetten. De boter en suiker romig roeren en de bloem toevoegen, dan goed kneden. Wanneer het deeg te droog is 1 a 2 el. room toevoegen. Laat het deeg 1/2 uur rus... bekijk recept »
Voor de vulling: 6-7 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 2-3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie - 1/8 liter vis- of kippenbouillon (van tablet mag) - 100 g gepelde garnalen - 200 g visfilet (kabeljauwschelvis) - 3 eetlepels gehakte amandelen - 1/2 thee... bekijk recept »
175 gram boter - 160 gram witte basterdsuiker - 4 gram zout - de schil 1 citroen - 300 gram bloem - 4 gram bakpoeder - 3 gram nootmuskaat - poedersuiker naar smaak Bereidingswijze Wrijf de boter met de basterdsuiker tot ze goed zijn gemengd. Voeg hie... bekijk recept »
Vulling: 1 el olieklein ui (geraspt)1 rode chilipeper(fijngehakt)1 tl kaneel1 tl gemalen kruidnagel500gr lamsgehakt2 tl geraspte citroenchil2 tl fijngehakte verse dille3 el fijngehakte peterselie suas: 2,5 dl kippenbouillon500gr yohurt4tenen knofloo... bekijk recept »
500 gram patent bloem 7 gram gedroogde gist 3 eetlepels olijf olie 8 eetlepels lauwe water iets zout Bereidingswijze Bloem zout en gist vermengen water lauwe warm vermengen met de olijf olie daarna het vacht aan de bloem massa toevoegen en goed... bekijk recept »
350 gram patent bloem ,2 eetlepels gedroogde gist ,2 teeleples groen pepers 1.1/2 eetlepls olijf olie 250 cc lauw water 4 eetlepels zee zout 1/2 theelepel zout Hulpmiddelen Bakplaat Hulpmiddelen - Bakplaat Bereidingswijze De bloem met het gewone zou... bekijk recept »
350 gr bloem 2,2 dl water 1 el olijfolie 7 gr gist 1 tl suiker 1,5 tl zout Voorbereiding Meng het gist met suiker en iets lauw water en laat even werken. Zeef bloem en zout in een kom. Meng het gistmengsel goed met de rest van het lauwe water en vo... bekijk recept »
Boter1 eetlepel kerriepoeder30 gram bloem1 liter kippenbouillon2 eetlepels boter toe voegen25 gram geschaafde amandelen Bereidingswijze Verwarm de boter in een soeppan en strooi de kerrie er over. Laat de kerrie 30 sec. fruiten en strooi de bloem er ... bekijk recept »