1000 recepten met bloem
500 gr tarwebloem 4 dl lauw water 1 zakje droge gist (7 gram) of 20 gram verse gist 1 el vloeibare honing 10 gr zout 100 gr blauwe rozijnen 150 gr halve walnotenin stukjes Voorbereiding Doe de bloem in een kom,los de gist op in de helft van het water... bekijk recept »
250 gr.patentbloem op kamertemperatuur,15 gr. gist,1 dl.lauwwarm melk,40 gr.suiker,40 gram margarine of boter,1 theel.zout,2gekookte niet-gepelde eieren,1/2 theel.olie,1 klein ei 2 krenten,rozijnen of stukjes gekonfijte vruchtjes en 3 eetl.sesamzaad.... bekijk recept »
80 g harde boter 75 g bloem 25 g maizena zout 4 eieren 80 g suiker 75 g rozijnen boter om in te vetten poedersuiker paaseitjes Hulpmiddelen Au bain marietulbandvorm Hulpmiddelen - Au bain marietulbandvorm Bereidingswijze Leg de boter in een kom en v... bekijk recept »
Je begint met het maken van een gist starter (biga op zn italiaans) hiervoor heb je nodig: 1 eetlepel droge gist 1 theelepel suiker 250ml warm water 350g bloem Voor het uiteindelijke deeg nog 1-2 theelepels droge gist 1 theelepel suiker 5 eetlepels w... bekijk recept »
Voor het deeg: 1 zakje gedroogde gist (verse gist 30gr) # 2 dl lauw water # 3 koppen bloem # 1 theelpl zout # 1/2 kop water # 2 eetlpl olijfolie. voor de saus: 1 blik (870gr) gepelde tomaten. # 4 knoflookteentjes # 1/4 theelpl grdroogde oregano # 1/2... bekijk recept »
175 g stevige feta125 g mozzarella40 g bloem1 ei(losgeklopt)50 g gedroogde broodkruimelsolie om te frituren. Snijd de feta en mozzarella in blokjes van 2 cm. meng op een vel vetvrij papier 1/4 tl peper door de bloem. wentel de kaas door de bloem en s... bekijk recept »
100 gr blanke rozijnen 3-4 el grappa (slijter) 15 gr verse gist 75 - 100 g witte basterd suiker13 eidooiers 150 gr gesmolten boter of margarine 1/2 tl zout 500 gr bloemgeraspte schil van 2 citroenen geraspte schil van 2 sinasappels. 50 gr geschaafde ... bekijk recept »
5 eieren 150 gram suiker zakje vanillesuiker 125 gram bloem 25 gram maizena zout 100 gram zachte boter 200 gram poedersuiker 1 eetlepel melk 200 gram rode rolfondant 100 gram bruine rolfondant restjes diverse kleuren rolfondant zwarte Pie... bekijk recept »
250 gr zelfrijzend bakmeel 170 gr boter 150 gr bruine basterdsuiker 20 gr speculaaskruiden of 10 gr kaneel 5 gr kruidnagelpoeder en 5 gr nootmuskaat 1 theel zout 2 eetl water 70 ger amandelschaafsel. Bereidingswijze Doe alle ingredienten behalve de a... bekijk recept »
500 gram boter10 gram zout400 gram wittebasterdsuiker10 gram koolzuur225 gram bruinebasterdsuiker8 gram amonium40 gram speculaaskruiden40 gram eidooier50 gram melkcitroenessence1000 gram zeeuwse bloem Maak het deeg liefst 1 dag te voren! Vermeng de b... bekijk recept »