Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Suriname: Roti Stoofvlees

Voor de roti's: 150 g zelfrijzend bakmeel 60 g volkoren meel 60 ml handwarm water 60 ml melk 1/4 theelepel zout 40 g gesmolten boter Voor het stoofvlees: 600 g sukadelappen 25 g boter 1 flinke ui 2 tenen knoflook 1 groen pepertje 2 el (Surinaamse) m... bekijk recept »

Boterbiesjes

125 gr. poedersuiker 250 gr. boter 250 gr. bloem 1 afgestreken theel. geraspte citroenschil 100 gr. rozijnen 2 theel. maizena 2 theel. bakpoeder Bereidingswijze De bloem zeven met bakpoeder en maizena. De boter romig roeren met de poedersuiker en de ... bekijk recept »

Fritto Di Pesci

-8 grote scampi's (gepeld) -inktvis (in ringetjes gesneden) -2 krabstaafjes -1 mooi stukje kabeljauwfilet -bloem -1 ei -paneermeel VOOR HET DEEG (scampi-inktvis en krab): -1 ei -1 soeplepel bloem -snufje zout en peper -meng de ringetjes inktvis, garn... bekijk recept »

GEBAKKEN KARPER MET ZUURKOOL

1 karper van 9001000 grschoon gemaakt en gefileerd // zout // bloem // 1-2 eieren los geklopt // droog broodkruim,boter en olie voor te bakken . De boter verhitten en de uiensnippers hier in bakken tot ze goudbruin zijn, de bloem erover strooien en e... bekijk recept »

Olijvenbrood

500gr. Bloem 7gr. Gist 180-220 ml lauw Water 2 theelepels zout 1 eetlepel suiker 60gr. zwarte Olijvenontpit 4 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Citroenschilgeraspt. Hulpmiddelen Ovenmengschaalbakblik Hulpmiddelen - Ovenmengschaalbakblik Voorbereiding S... bekijk recept »

Pan Dulce = Zoete Broodjes

75 gram margarine - 1,25 dl melk - 10 gram gist - 1 theelepel zout - 2 eetlepels suiker - 5 kopjes bloem - 2 eieren - 4 eetlepels suiker - 100 gram bloem - 50 gram margarine - 2 eidooiers - 50 gram cacaopoeder - 1 ei - 2 eetlepels melk S... bekijk recept »

Empanada's En Tortilla's

200 g boter 550 g bloem bloem voor het uitrollen zout 1 losgeklopt eiwit frituurolie Bereidingswijze Smelt de boter. Zeef boven een kom de bloem en 2 theelepels zout. Maak in het midden een kuiltje en schenk de gesmolten boter daarin. Voeg scheutje v... bekijk recept »

Bechamelsaus

? 50 g boter ? 50 g bloem ? 500 ml melk In sauspan of pan met dikke bodem op laag vuur boter laten smelten. Bloem ineens toevoegen en met houten spatel door boter mengen tot gladde pasta (= roux) ontstaat. Nog 2-3 min. zachtjes bakken, onderwijl fl... bekijk recept »

Bechamelsaus

? 50 g boter ? 50 g bloem ? 500 ml melk In sauspan of pan met dikke bodem op laag vuur boter laten smelten. Bloem ineens toevoegen en met houten spatel door boter mengen tot gladde pasta (= roux) ontstaat. Nog 2-3 min. zachtjes bakken, onderwijl fl... bekijk recept »

Sopaipillas

Sopaipillas: 1 kg. bloem 1 kop gesmolten boter 1/2 kop gekookte en gemalen pompoen 1/2 kop van t water waarin je de pompoen hebt gekookt 1 theel. zout frituurvet Almibar: 1 kop bruine suiker 1/2 kop gewone witte suiker rasp van een citroenschil 1 kru... bekijk recept »

Pagina 54 van 100