1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.750 gr magere riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 3 el zonnebloemolie 2 el olijfolie 1-1/2 tl vers gemalen zwarte peper 1-1/2 tl gemberpoeder enkele draadjes saffraan of 1 mespunt saffraanpoeder zout 2-1/2 el fijngeknipte verse koriander 2 v... bekijk recept »
Olijfolievier kleine zeeduivelstaartengrote in ringen gesneden uitheelepel kaneelpoedermiddelgrote rode chilipeper (zaad verwijderd & fijngesneden)175 ml visbouillon1/2 theelepel saffraan (in wat kokend water geweekt) 4 eetl sherryazijn4 eetl vloeiba... bekijk recept »
Olijfolievier kleine zeeduivelstaartengrote in ringen gesneden uitheelepel kaneelpoedermiddelgrote rode chilipeper (zaad verwijderd & fijngesneden)175 ml visbouillon1/2 theelepel saffraan (in wat kokend water geweekt) 4 eetl sherryazijn4 eetl vloeiba... bekijk recept »
1 kilo lamsschouder 100 gram roomboter 2 teentjes knoflook 1/2 eetlepel komijn 1/2 eetlepel paprikapoeder 1/2 dessertlepel saffraan (olijf)olie zout en (zwarte)peper naar smaak Hulpmiddelen braadpanbraadslee Hulpmiddelen - braadpanbraadslee Voorbe... bekijk recept »
750 gram lamsbout zonder been200 gram gedroogde kikkererwten2 uien1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)1 theelepel gemalen komijn (djinten)1? theelepel kaneelpoeder? theelepel gemberpoeder (djahe)10 saffraandraadjes120 gram blanke amandelen250 gr... bekijk recept »
750 gram lamsbout zonder been200 gram gedroogde kikkererwten2 uien1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)1 theelepel gemalen komijn (djinten)1? theelepel kaneelpoeder? theelepel gemberpoeder (djahe)10 saffraandraadjes120 gram blanke amandelen250 gr... bekijk recept »
700 gr magere riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 3 el slaolie 2 el olijfolie 1 1/2 tl zwarte peper 1 1/2 tl gemberpoeder enkele draadjes saffraan 2 1/2 el gehakte koriander 2 venkelknollen ? 500 gram 300 gr doperwten Snijd het vlees in grov... bekijk recept »
700 gr magere riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 3 el slaolie 2 el olijfolie 1 1/2 tl zwarte peper 1 1/2 tl gemberpoeder enkele draadjes saffraan 2 1/2 el gehakte koriander 2 venkelknollen ? 500 gram 300 gr doperwten Snijd het vlees in grov... bekijk recept »
Ca 600 gr rijst1/2 liter groentebouillon1/2 liter droge witte wijnsaffraancajunkruiden2 a 3 kippefilets1 a 2 grote ajuinen1 grote rode peper1 doos gepelde tomatenenkele soeplepels erwten2 a 3 lookteentjes1 milde chilipeper300 a 400 gram scampi (of ri... bekijk recept »
Enkele saffraandraadjes 30 g boter 25 g bloem 4 dl kippenbouillon 100-150 g gaar kippenvleesin blokjes 1 dl slagroom 1 eidooier zout peper uit de molen 2 tl fijngehakte peterselie 1 tl fijngeknipte bieslook Week saffraan in 1 eetlepel koud water. Sme... bekijk recept »