1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.1 kip van 750-800 gram 8 eetlepel(s) olijfolie of andere olie 100 gm varkenspoelet 150 gm kleine saucijsjes of gekruide vers; e worst 250 gm panklare mosselen 1 small grof gesneden ui 4 geplette peperkorrels 2 eetlepel(s) azijn 1 enkele peterselie-st... bekijk recept »
1 kip van 750-800 gram 8 eetlepel(s) olijfolie of andere olie 100 gm varkenspoelet 150 gm kleine saucijsjes of gekruide vers; e worst 250 gm panklare mosselen 1 small grof gesneden ui 4 geplette peperkorrels 2 eetlepel(s) azijn 1 enkele peterselie-st... bekijk recept »
1 kip van 750-800 gram 8 eetlepel(s) olijfolie of andere olie 100 gm varkenspoelet 150 gm kleine saucijsjes of gekruide vers; e worst 250 gm panklare mosselen 1 small grof gesneden ui 4 geplette peperkorrels 2 eetlepel(s) azijn 1 enkele peterselie-st... bekijk recept »
3 grote eierenop kamertemperatuur 150 gr fijne suiker 3 eetlepels citroensap 1 theelepel maïzena 1 zakje ongezouten pistachenootjesgepeld 3 eetlepels honing 1 mespunt saffraanuit envelopje 1 mangogewassen en in 8 dunne plakken gesneden 4 bolletje... bekijk recept »
? 3 plukjes saffraan ?3 el olijfolie ? 1 grote ui ? 300 gr. langkorrelrijst ? 3 tomatenof 400 gr. kleingesneden tomaten uit blik (uitgelekt) ? 2 tenen knoflook ? 550 ml kippen- of groentebouillon ? 90 gr. fijn doperwten ? 1 rode paprika ? 300 gr. mos... bekijk recept »
Aardappelzetmeel 0.4 l. champagne 0.1 l. citroensap 100 gr. couverturebittere 1 snufje dragongedroogde 1.5 eieren 4 eierdooiers Fruitvers 50 gr. glucose 1 snufje lavendel 1 snufje muntgedroogde Muntverse Pistachenoot 0.1 l. pastis Saffraan 1 dl. sina... bekijk recept »
Aardappelzetmeel 0.4 l. champagne 0.1 l. citroensap 100 gr. couverturebittere 1 snufje dragongedroogde 1.5 eieren 4 eierdooiers Fruitvers 50 gr. glucose 1 snufje lavendel 1 snufje muntgedroogde Muntverse Pistachenoot 0.1 l. pastis Saffr... bekijk recept »
Aardappelzetmeel 0.4 l. champagne 0.1 l. citroensap 100 gr. couverturebittere 1 snufje dragongedroogde 1.5 eieren 4 eierdooiers Fruitvers 50 gr. glucose 1 snufje lavendel 1 snufje muntgedroogde Muntverse Pistachenoot 0.1 l. pastis Saffr... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 1 ui 1 prei 2 tomaten 1 sinaasappel 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillontablet 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm) 1 envelopje saffraan ca. 100 g kab... bekijk recept »
1 kg gemengde hele zeevis zoals rode mulrode poonwijtingzeebaarsdoradezeeduivel (3 soorten minimaal) eventueel extra graten van zeevis 500g. rijpe tomaten 1 ui 2 tenen knoflook bosje peterselie 3 laurierbladeren klein plukje rozemarijn takje tijm env... bekijk recept »