1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.600 gr lamsstoofvlees in stukjes 2 versnipperde uien Boter 1 el olijfolie 2 teentjes geperste knoflook 2 kleine versnipperde Spaanse pepertjes 4 tomaten, in partjes 1 aubergine, in halve maantjes 250 gr rijst 1 dopje saffraan 5 dl bouillon (kippe- of... bekijk recept »
400 gr asperges Peper Zout 4 visfilets (naar keuze) a 250 gr 1 koffielepel mosterd 50 gr boter 100 gr paneermeel Beetje gehakte bieslook Beetje nootmuskaat 4 dl visfumet 2 dl jenever Caennepeper Saffraan Ardenner ham Kook de asperges beetgaar in zou... bekijk recept »
Tabasco 1 el olijfolie 2 el anijslikeur 500 gr lotte (zeeduivel) 2 kookbuiltjes langgraan rijst van 125 gr 150 gr gedroogde Italiaanse tomaten 1 tl komijnzaad Boter 1 dopje saffraan 40 gr Parmezaanse kaas Zout Breng 1 liter water, samen met 15 drupp... bekijk recept »
2 kg mosselen 100 gr gepelde grijze garnalen 250 gr verse champignons 25 cl witte wijn 3 dl room 1 dopje saffraan 1 soeplepel gehakte bieslook 2 afgestreken soeplepels bloem Peper Zout Schrob en was de mosselen met veel water Gooi die met open of ge... bekijk recept »
1 kg mosselen 1 dl droge witte wijn 1 dl slagroom 30 gr boter 1 grote ui, gesnipperd 4 dl kruidenbouillon (van tablet) 10 draadjes saffraan 100 gr zeekraal 75 gr lamsoren Zout Peper 4 eetlepels fijngehakte salie Extra nodig zeefdoek Mosselen schoonb... bekijk recept »
150 gr kikkererwten 2 eetlepels olijfolie 1 kg lamsvlees met bot in stukken 2 fijngesneden uien 100 gr linzen 1/2 knolselderij in stukjes 2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm 5 fijngesneden takjes peterselie 5 fijngesneden takjes koriander 15 dr... bekijk recept »
150 g rijst 100 g boter ½ l water 1 sinaasappel 100 g rozijnen 100 g suiker eventueel saffraan De sinaasappel schillen, witte vel verwijderen en in kleine partjes snijden. De rozijnen in water laten wellen. Boter in de pan en de rijst ± 4 minuten gla... bekijk recept »
75 g boter 50 g rundermerg 2 uien, fijngesneden 400 g rijst (avorio of vialone) 1 l vleesbouillon 2 draadjes saffraan 50 g Parmezaanse kaas Verhit 1 el boter en fruit hierin de rundermerg en de uien in ± 3 minuten. Nu de rijst erbij en laat deze rond... bekijk recept »
RECEPTUUR ROGVLEUGEL: 4 rogvleugels a 150 gr 1 el dragongesneden 1 knoflookteen citroensap zout en peper olijfolie RECEPTUUR RISOTTO: 50 gr arborio risotto rijst 50 gr boter 1 el gesnipperde sjalot ? tl saffraan 150 ml visbouillon olijfolie zout en p... bekijk recept »
300 gram oker 300 gram aardappelen 400 gram lams- of schapevlees in blokjes van 3 cm ? kopje plantaardige olie 300 gram tomaten 5 takjes verse koriander (kasbor) of peterselie 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemberpoeder (djahe) 1 tl geelwort... bekijk recept »