Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Griet met gebakken aardappelen en bearnaise

4 grietfilets (150 g elk)800 g krielaardappelen1 bosje radijzen200 g gemengde sla2 teentjes knoflook (geperst)1 citroen (sap van)2 takjes rozemarijn (blaadjes)witte wijnazijnolijfoliepeperzout10 el sjalot (gesnipperd)4 eidooiershandvol dragon (gesnip... bekijk recept »

Gekruide zalm met gestoofde zuurkool

500 gram zuurkool50 gram spekjes2 theelepels komijnzaad400 milliliter droge witte wijn1 theelepel korianderzaad1 theelepel mosterdzaad1 theelepel venkelzaad1 theelepel uienpoeder400 gram zalmfilet, in 4 stukken1 eetlepel zonnebloemolie1 bosje verse k... bekijk recept »

tonijn putanesca

4 tonijnsteaks 3 blikken kleine trostomaten 20 stuks zwarte olijven 2 eetl. kappertjes 2 sjalotten 2 teentjes look verse pasta. olijfolie 1. Als eerste snipper je de sjalotten terwijl de olie in een pan op het vuur warm wordt, je laat ze glazig wo... bekijk recept »

Tilapia met broccoli

600 gr tilapia 400 gr broccoli 1 teentje knoflook, gepeld en versnipperd 30 cm gember, geschild en geraspt 1 rood pepertje 1 el komijnzaad 1 el venkelzaad 1 el mosterdzaad 6 el olijfolie 2 el bloem 1 el solo, bakken en braden peper&zout (pezo... bekijk recept »

Rosbief met gepekelde groenten

500 g rosbief (kogel)100 g spekblokjes4 uien (gehalveerd)500 g bospaddenstoelenhoeveboterzonnebloemoliepeperzout4 wortelen4 rode bieten (voorgekookt)125 ml rijstazijn110 g suiker1 teentje knoflook (geperst)0.5 chilipeper1 kruidnagel1 kl mosterdzaad1 ... bekijk recept »

Gevulde kip met ovenaardappeltjes

400 g krielaardappelen4 kipfilets2 appelscitroen (in partjes)2 uien1 el boter2 el citroensapolie (om in te vetten)1 el olijfoliekruidenboeket1 tl mosterdzaad0.5 tl paprikapoederzoutpeper1. Hak voor de vulling de uien fijn. Spoel de appels, verwijder ... bekijk recept »

Garam Masala

Voor groentegerechten: 1 el komijnzaad ? 2 el korianderzaad ? 4 laurierblaadjes ? 4 kaneelstokjes ? 3 kruidnagels ? 4 groene en 4 zwarte kardemompeulen ? 1 el ajowanzaad. Voor visgerechten: 2 el komijnzaad ? 2 el korianderzaad ? 5 laurierblaadjes ? 3... bekijk recept »

Glasmastaresill

Voor de marinade: 12 eetlepels witte azijn125 ml. water125 gram suiker. Verder heb je nodig: 1 tot 1? pond zoute haring schoongemaakt en in koud water gelegd gedurende 12 uureen stuk mierikswortel van 4 cm geschrapt en dun gesneden of 2 eetlepels gec... bekijk recept »

Tomatenchutney

1 tl. komijnzaad1 tl. mosterdzaad? el. korianderzaad2? kg. rijpe vlees- en pomodoritomatenontveld en in stukken1 rood pepertjezaadlijsten verwijderdgesnipperd2 rode uienfijngesneden8 tenen knoflookin plakjes6 cm. gemberwortel. geschild en geraspt175 ... bekijk recept »

Madrasi Masala

150 gram fijngemalen korianderzaad (ketoembar)75 gram fijngemalen komijn (djinten) 1 eetl. fijngemalen zwarte peper 1 eetl. fijngemalen zwart mosterdzaad 1 eetl. fijngemalen gedroogde rode Spaanse pepers (chilipoeder) 1 eetl. zout 2 eetl. fijngehakte... bekijk recept »

Pagina 18 van 19