Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Chutney.

Voor een ruime liter: 1 kilo vers fruit in stukken, 400 gram uien in grove snippers (2 grote uien) 50 gram verse gember, 40 gram mosterdzaad, 1 eetlepel currypasta, 5 rode pepers. 50/100 gram suiker, 1 dl water 1 theelepel zout, 1 theelepel gemalen ... bekijk recept »

Tandooridrumsticks Met Pittige Ananassaus

2 eetlepels Tandoori-currypasta (potje a 283 grPatak's) 1/4 liter biogarde roer of volle yoghurt 4 kipdrumsticks 1 blikje ananasstukjes (netto 227 gr) 1 zakje santen (30 grConimex) 1 theelepel djinten (gemalen komijn) 1 theelepel mosterdzaad ... bekijk recept »

Groene Groente Roerbakschotel

- 200 gram sperziebonen - 2 stronken prei - 1 groene paprika - 1 ui - 100 gram tauge - eetlepel gemalen mosterdzaad - eetlepel fengriekzaad - theelepel koriander - snufje gemberpoeder - snufje kardamon - 2 volle eetlepels mosterd - roerbak ... bekijk recept »

Engelse Inmaakspecerijen

4 blaadjes foelie--- 2 pijpjes kaneel--- 2 kleine gedroogde pepertjes--- 2 kleine stukjes gedroogde gemberwortel--- 2 el pimentbessen--- 2 el hele kruidnagels--- 2 el korianderzaad--- 2 el mosterdzaad--- 2 el zwarte peperkorrels Voorbereiding Foeliep... bekijk recept »

Haring

Voor 6 tot 8 personen: 12 eetlepels witte azijn 125 ml. water 125 gram suiker 1 tot 1? pond zoute haringschoongemaakt en in koud water gelegd gedurende 12 uur. Een stuk mierikswortelgeschrapt of 2 eetlepels geconserveerde mierikswortelafgedroogd 1 mi... bekijk recept »

Caraibische chutney

2 in stukjes gesneden niet te rijpe; mango's 100 gm rozijnen 150 gm in stukjes gesneden dadels 100 gm in stukjes gesneden verse gember 1 theelepel(s) mosterdzaad 750 gm basterdsuiker 50 gm zout 2 teentjes knoflook 2 in stukjes gesneden hete pepers (l... bekijk recept »

Komkommersalade

3 limoenen3 komkommers5 cm gember3 kl mosterd1 el mosterdzaad6 el sesamzaadpeperzout1. Snij de komkommers met behulp van een mandoline in de lengte in flinterdunne plakken.  2. Rooster de sesamzaadjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag... bekijk recept »

Gegrilde tarbot met kreeftenbearnaise

500 g aardappelen800 g tarbotfilethandvol krulsla10 el sjalot (gesnipperd)4 eidooiers250 g boterketchup2 dl witte wijn1 dl schaaldierenfond1 dl witte wijnazijn0.5 el kervel (gehakt)handvol dragon (fijngesnipperd)1 el dragon (gehakt, voor de saus)1 el... bekijk recept »

Varkenskoteletjes met appelsaus

400 g volkorenpasta (bij voorkeur penne)4 varkenskoteletten150 g appel (zure, bijvoorbeeld Boskoop)1 stuk steranijs3 el rozijnen800 g broccoliboter150 ml appelsap200 ml kippenfondolie1 kl mosterdzaadpeperzout1. Schil de appel, haal het klokhuis eruit... bekijk recept »

Soep van gele linzen en tomaat

250 g gele linzen 1,5 l water 3 laurierblaadjes 2 el boter zout 1 tl mosterdzaad 2 gedroogde pepers 1 tl komijnzaad 1 el geraspte gember 1 tl kurkuma 5 tomaten 2 el citroensap 1 el verse koriander 1. Snij de tomaten in blokjes. Rooster de linzen... bekijk recept »

Pagina 15 van 19