1000 recepten met laurierblad
Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.1 stuk fijngesneden ui. 300 gr risottorijst 1 laurierblad. wat olie,8 dl water 1 tl geelpoeder of safraan1 kippenbouillontablet.125 gr fijngehakte chorizoworst,125 gr fijngehakte ham1 fijngehakte geroosterde paprika2 el fijngehakte zwarte olijven2 el... bekijk recept »
500 gr.Rijst 1,5 Santenblok(opgelost) 1tl Koenjit(geelwortel) 1tl Sereh(citroengras) 2 Daoen djeroek poeroet((blad van indonesische citroenboom) 2 daoen salam(soort laurierblad uit Indonesie) zout. Doe alle Ingredië:nten in de pan en kook de rijs... bekijk recept »
350 g ossenstaart 100 g runderpoulet 2 eetlepels boter 1 ui (in ringen) 1 eetlepel tomatenpuree 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij) 1 waspeen (+/- 125 g, in stukjes) 1 prei (in ringen) 2 theelepels zout 5 peperkorrels (zw... bekijk recept »
Voor 4 personen: 250 gram visgraten en koppen, of goedkope zeevis 1 kleine in plakjes gesneden ui enkele takjes peterselie 1 mespunt gedroogde tijm laurierblad 6 witte peperballetjes zout 2-3 eetlepels citroensap 300 gram gepelde garnalen 3 1/2 decil... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 g witte druiven, gewassen 400 g kabeljauwfilet (eventueel diepvries), ontdooid versgemalen peper, zout 30 g boter 1 dl halfdroge witte wijn 1 zakje peperroomsaus (Knorr)Neem 4 kleine trosjes druiven en houd ze apart. Halveer de r... bekijk recept »
1 wilde eend(circa 700 g) 3 eetlepels plantaardige olie 50 g buikspek 60 gr bleekselderij;wortel; ui 1/4 l rode wijn 1 eetlepel tomatenpuree 1/2 th lepel zout; versgemalen witte peper 1 laurierblad 1 takje: tijm en rozemarijn 1/4 l gevogeltefond 1 e... bekijk recept »
2 theelepels tabasco 2 1/2 kopje chilisaus 1 theelepel gesnipperde chilipeper 3/4 kopje olie 1/2 kopje citroensap 2 eetlepels dragonazijn 2 kopje gehakte ui 2 fijngehakte teentjes knoflook 1 theelepel bruine suiker 1 fijngewreven laurierblad 1 theele... bekijk recept »
(6 tot 8 personen) Benodigdheden: 500 g ganze- of kippelevers 250 g kalfsoester 250 g varkensoester 300 g zachte reuzel 2 theel. Versgemalen zwarte peper 2 afgestreken theel. zout 1 theel. gemalen kruidnagel 1 theel. gemberpoeder 1 theel. vers gerasp... bekijk recept »
Voor 6 tot 8 personen: 500 g ganze- of kippelevers 250 g kalfsoester 250 g varkensoester 300 g zachte reuzel 2 theel. Versgemalen zwarte peper 2 afgestreken theel. zout 1/2 theel. gemalen kruidnagel 1/2 theel. gemberpoeder 1/2 theel. vers geraspte no... bekijk recept »
750 gr varkenslever 500 gr ongezouten spek 20 gr zout peper en nootmuskaat fijngewreven tijm fijngesnipperd laurierblad boter 2 sjalotjes enkele schijfjes dun gesneden speklever en vlees in stukken snijden en malen door de vleesmolen sjalotjes heel f... bekijk recept »