974 recepten met kurkuma
Verse kurkuma heeft een aangename gronderige smaak met ondertonen van citrus. Gedrooge kurkuma is een beetje bitter en zuur, gematigd scherp, warm en muskusachtig.1 kg magere runderlappen125 gr. Bulgaarse yoghurt1 tl gemalen kurkuma2 el wit maanzaad21/2 cm gemberwortel2 groene chilipepers450 gram uien3 el boter1/2 tl chilipoeder1 tl paprikapoeder1 el gemalen komijn1 tl garam masala1 el tomatenpuree1 tl zout1,7... bekijk recept »
250 kippevlees ghee (indiase boter) of olie 4 kruidnagels 3 laurierblaadjes 6 ingesneden kardemoms 10 centimeter kaneel in stukjes 1 theelepel komijnzaad 4 tot 6 gedroogde rode pepertjes 3x3 centimeter geraspte gember 1 verse fijngehakte groene pepe... bekijk recept »
450 gr. mager rundergehakt 1 flinke teen knoflookgeperst 1 tl garam massala 1-2 gesnipperde verse groene pepers(zonder zaad) zout naar smaak 2 el fijngehkate korianderblaadjes 3 el olie 1 grote gesnipperde ui 0,5 cm geschildegeraspte gemberwortel 2 t... bekijk recept »
(voorbereidingstijd is ruim 4 uur) ? 300 g biefstuk (rundervoor Fred Flintstone met marinade 1) ? 300 g varkenshaas (Wilma flintstonemet marinade 2) ? ipv varkenshaas kan ook fricandeau-filetof hamlappen gebruikt worden. ? ipv runderbiefstuk kan ook ... bekijk recept »
4 tl. kurkuma 2 tl. zout 4 tl. azijn 1 hele kip van 1,5 kg.in 10 stukken 2 el. plantaardige olie 2 tl. bruine mosterdzaadjes 3 takjes (24-30 blaadjes) verse of gedroogde curryblaadjes 1 grote rode of gewone uiin dunne ringen 4 tl. fijngehakte gember... bekijk recept »
375 g witbroodmix (voor broodbakmachines) 1 theel. geelwortelpoeder (kurkuma of koenjit) 2 eetl. gestampte muisjes 2 eetl. sinaasappelrasp 50 ml vloeibare honing 150 ml lauwwarm water 75 g roomkwark krenten 1 klein eigesplitst Neem het gerezen deeg u... bekijk recept »
600 gr.varkensfilets in blokjes gesneden / 1 el olie / 3 uitgeperste teentjes knoflook / 1/4 tl van de volgende kruiden:gemalen komijn,koriander,kaneel,kruidnagelpoeder / zwarte peper en gemberpoeder/ 1,5 tl kurkuma/ 1 tl.mosterdzaad / 3 laurierblaad... bekijk recept »
250 g rode linzen (dal masoor) 1/2 blik gepelde tomaten (nettogewich; t ± 445 g) 1 tl koenjit (kurkuma) 1 el sambal oelek zout 3 teentjes knoflook 2 groene spaanse pepertjes 5 el (zonnebloem) olie 1 tl komijnzaadjes (2 karipathar)* (1 el dhania)**... bekijk recept »
1 1/2 eetlepel(s) rode-wijnazijn 200 ml zoete witte wijn 1 small ui, zeer fijngehakt 2 teentjes knoflook, uitgeperst 2 theelepel(s) kerriepoeder, of naar eigen smaak 1 theelepel(s) gemalen komijn, afgestreken 1 theelepel(s) gemalen koriander, afgestr... bekijk recept »
1 1/2 eetlepel(s) rode-wijnazijn 200 ml zoete witte wijn 1 small ui, zeer fijngehakt 2 teentjes knoflook, uitgeperst 2 theelepel(s) kerriepoeder, of naar eigen smaak 1 theelepel(s) gemalen komijn, afgestreken 1 theelepel(s) gemalen koriander, afgestr... bekijk recept »