1000 recepten met koriander
De voornaamste productiegebieden vind je rondom de Middellandse Zee, waarbij de oogst uit Marokko de kroon spant. Die heeft een milde karakteristieke smaak door andere origines. Daarom komt die van ons uit...Marokko.800 gr eendeborstfilet en 800 gr schorseneren(bokaal of diepvries) 2 dl gevogeltefond en 2 dl room 2 eetl boter en 1 eetl soyasuaus 2 eetl honing en 1 eetl xeresazijn 1 beetje verse peterselie en koriander 2 eetl balsamicoazijn 1/4 kofielepel gemal... bekijk recept »
3 WITTE UIEN, 2 RODE PEPERS, 4 TOMATEN, 25 GR. BOTER OF MARGARINE, 1 THEELEPEL GEMALEN KORIANDER (KETOEMBAR, 1 THEELEPEL GEMALEN KOMIJN (DJINTEN), 1 THEELEPEL TIJM, 2 KIPPENBOUILLONTABLETTEN, 125 GR. COOL AMERICAN CORNCHIPS ( ZAK A 200 GR. DORITO's),... bekijk recept »
3 witte uien 2 rode pepers 4 tomaten 25 gram boter of margarine 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel tijm 2 kippenbouillontabletten. 125 gram cool american cornchips (zak a 200 gram doritos) ? za... bekijk recept »
Frisse citroen. Voor 4 glazen. Verwarm 150 gram suiker met 1 ? dl water en 3 dl citroensap tot de suiker is opgelost. Voeg 1 eetlepel geraspte citroenschil toe en laat het mengsel afkoelen. Zeef het en laat het in de diepvriezer in circa 6 uur bevrie... bekijk recept »
200 g kalkoengehakt 2 eetl olie, 350 gr. uiensoepgroente 6 eetlepels milde Currypasta 3 eetlepels maizena, 1 blik jonge kapucijners 1 takje verse koriander 1 bekertje creme fraiche teentje knoflook zout, (versgemalen) zwarte peper Van kalkoengeha... bekijk recept »
200 g kalkoengehakt 2 eetl olie, 350 gr. uiensoepgroente 6 eetlepels milde Currypasta 3 eetlepels maizena, 1 blik jonge kapucijners 1 takje verse koriander 1 bekertje creme fraiche teentje knoflook zout, (versgemalen) zwarte peper Van kalkoengeha... bekijk recept »
200 g kalkoengehakt , 2 eetl olie, 350 gr. uiensoepgroente, 6 eetlepels milde Currypasta , 3 eetlepels maizena, 1 blik jonge kapucijners, 1 takje verse koriander , 1 bekertje creme fraiche , teentje knoflook zout, (versgemalen) zwarte peper Van kalko... bekijk recept »
Voor 4 personen: 10 theelepels visfond (Maggi) 4 mooie langoustines 4 mooie klaargemaakte Sint-Jakobsschelpen 4 kleine moten zeeduivel 2 wortels 1 prei 4 glazen water(40 cl) 1/2 glas witte wijn (5 cl) 2 eetlepels slagroom Saffraan of kerrie Verse kor... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 gram geroosterde paprikas (pot) 5 takjes koriander 2 dl room 1 snufje zout, peper 600 gram kabeljauwfilet (olijf)olie 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes extra nodig: staafmixer of keukenmachineLaat de paprikas u... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 snuifje gemalen komijnpoeder 1 snuifje gemalen korianderpoeder 1 snuifje gemalen kaneelpoeder 2 teentjes fijngehakte knoflook 50 g paneermeel 1 bosje fijngehakte verse koriander geraspte citroenschil citroensap 3 soeplepels olijfol... bekijk recept »