1000 recepten met koriander
De voornaamste productiegebieden vind je rondom de Middellandse Zee, waarbij de oogst uit Marokko de kroon spant. Die heeft een milde karakteristieke smaak door andere origines. Daarom komt die van ons uit...Marokko.12 grote garnalen 1/2 ui 2 tl koriander 1 tl komijn 10 gr verse sereh 1/2 dl zoete ketjap 1 dl kokosmelk 2 mespunten peper 1 mespunt zout 1 bos verse koriander 30 gr citroengras 1/2 dl zoete ketjap 1 1/2 dl olie 2 tl citroensap Stamp de ui en het fi... bekijk recept »
2 vleestomaten 1 uitje 2 eetlepels fijngehakte koriander 4 takjes koriander 1 theelepel tapenade Tabasco 1 limoen 1 teentje knoflook 6 eetlepels olijfolie 1 aubergine 200 gr gerookte zalm 50 gr veldsla 4 theelepels creme fraiche Snijd voor de salsa ... bekijk recept »
300 gram oker 300 gram aardappelen 400 gram lams- of schapevlees in blokjes van 3 cm ? kopje plantaardige olie 300 gram tomaten 5 takjes verse koriander (kasbor) of peterselie 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemberpoeder (djahe) 1 tl geelwort... bekijk recept »
1 bak verse mosselen (2 kilo) ? 1/2 citroen ? 30 g roomboter ? 200 g risottorijst (pak a 400 g) ? 1 visbouillontablet ? 3 bosuitjes ? 1 teen knoflook ? 1 zakje verse koriander (15 g) ? (versgemalen) peper ? 3/4 dl droge witte wijn ? 50 g ve... bekijk recept »
600 gr kalfslappen 500 gr sperziebonen 2 middelgrote uien 3 teentjes knoflook 6 el olie 2 tl gemberpoeder 2 tl zwarte peper paar draadjes saffraan of poeder 1/2 tl kurkuma (geelwortel) 3 el koriander fijngehakt 2 el fijngehakte peterselie 200 gr cham... bekijk recept »
500 gr rauwe ongepelde grote garnalen of gamba's verse koriander 1 rode Spaanse peper olijfolie knoflook droge sherry 1-2 citroenen zout Bereidingswijze Koken a la plancha is heel snel bakken op een hetemet olie ingevette plaat. Voor schaal- en schel... bekijk recept »
500 gr. Varkenshaas 1 eetl. mexicaanse kruiden 3 bosuitjes ? rode spaanse peper 3 sinaasappels 15 gr. verse koriander of peterselie 75 gr. margarine 2 dl. vleesfond of vleesbouillon Voorbereiding Vouw het puntje van de varkenshaasjes terug en... bekijk recept »
500 gram Varkenshaas 1 eetlepel Mexicaanse kruiden 3 bosuitjes ? rode Spaanse peper 3 sinaasappels 15 gram verse koriander of peterselie 75 gram margarine 2 dl. vleesfond of vleesbouillon. Voorbereiding Vouw het puntje van de varkenshaasjes te... bekijk recept »
Ingrediënten 600 gram ossenhaas zout en peper boter- en olie om te bakken3 lente-uitjes 1 bosje koriander voor de blackbeandressing 1 rode peper 4 el olijfolie 1 1/2 el blackbeansaus (toko) 1 el sherry 1 el citroensap 1 th. vers geraspte gemberwo... bekijk recept »
Ossenhaas ? 600 gram aan een stuk wat peper en zout boter en olie om te bakken 3 uitjes bosje koriander voor de blackbeandressing: 1 rode peper 4 eetlepels olijfolie 1? eetlepel blackbean sauce 1 eetlepel sherry 1 eetlepel citroensap 1 theelepel vers... bekijk recept »