1000 recepten met kaneel
Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.2 envelopjes saffraan 4 el ghee ((zie tip) of olie) 2 kaneelstokjes 4 kruidnagels 1 tl gemalen kardemom (specerijen) 3 laurierblaadjes 300 g basmatirijst 150 g winterpeen (in blokjes) 100 g rozijnen 150 g tuinerwten (... bekijk recept »
1 ei 2 zakjes vanillesuiker 1 tl gemalen kaneel 250 ml melk 8 sneetjes casino wit 40 g boter1. Klop het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk los in een diep bord. 2. Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood 1 voor 1 door he... bekijk recept »
50 g bloem 1 ei (groot formaat) 200 g fijne kristalsuiker 2 mespunten kaneel 1 kg kwetsen 1 schijf kruimeldeeg (250g)1. Ontpit de kwetsen en snij ze in tweeën. 2. Schik het deeg met bijhorend bakpapier in een taartvorm. 3. Klop het ei door 1 EL sui... bekijk recept »
175 g witte rijst 1 theelepel gedroogde oregano 3 eetlepels olijfolie ½ theelepel kaneel (gemalen) 1 aubergine1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de oregano en 1 el olie erdoor. Breng op smaak... bekijk recept »
1 liter volle yoghurt 45 g amandelschaafsel 125 ml crème fraîche 2 el bloemenhoning 2 el appelsap 1 el kaneel 1 mespunt poedersuiker1. Maak een theedoek vochtig en leg in een vergiet. Hang het vergiet in een kom of pan. Schenk de yoghurt ... bekijk recept »
7 stuks haverkoekjes oats 1 vanillestokje 500 g volle kwark 40 g rozijnen 2½ el wilde-bloemenhoning 1¼ tl kaneel1. Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Schep de koekkruim in de glazen, maar maar... bekijk recept »
12 amandelen (zonder pel) 4 eetlepels extra fijne olijfolie 0,5 koffielepel gemalen koriander 0,5 koffielepel gemberpoeder 500 g grote pruimen (ontpit) 1 stokje kaneel 8 kleine vastkokende aardappelen 1000 g lamsbout in blokjes gesneden 1 eetlepel or... bekijk recept »
1 blik kokosmelk (400 ml, puur en eerlijk fairtrade) 600 ml melk ½ pak dessertrijst (a 400 g) 8 verse dadels (zonder pit (bak 250 g)) 1 tl gemalen kaneel1. Breng de kokosmelk, melk en rijst in een pan aan de kook op de kle... bekijk recept »
1 grote appel 1 peer 1 eetlepel citroensap 3 mandarijnen 1 eetlepel olie 100 g sinaasappelmarmelade 1 eetlepel kaneel 1 dl sinaasappelsap 4 kant-en-klare pannenkoeken poedersuiker om te bestrooien1. Appel en peer schillen en in 4 pa... bekijk recept »
300 g appels 300 g peren 2 eetlepels suiker 50 ml finesse voor verrijken (potje a 250 ml) 500 ml roomijs (kaneel (bak a 1 liter)) 2 eetlepels suikerparels appel-kaneel (pot a 270 g)1. Appels en peren schillen, klokhuizen verw... bekijk recept »