1000 recepten met kaneel
Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.300 g zelfrijzende bloem 1,5 theelepel kaneelpoeder 3 eieren 350 g riet- of kandijsuiker 15 cl olijfolie (of een andere plantaardige olie) 1 soeplepel citroensap 4 middelgrote peren 1 zakje vanille-extract 1. De oven voorverwarmen op 175°. Een r... bekijk recept »
75 g tarwemeel 25 g (volkoren)meel 50 g suiker zout 50 g Solo Wikkel 500 g pruimen of gedroogde pruimen (die niet hoeven te worden geweld) 2 el honing 0.5 el kaneelpoeder 2 el maïzena1. Meng het tarwe- en volkorenmeel met een snufje zout en suike... bekijk recept »
500 g Solo 500 g tarwebloem 150 g poedersuiker 6 eidooiers 2 kl bakpoeder 32 g vanillesuiker 1 kg appelen (vraag naar stoofappelen) 20 g kaneel 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maak het deeg door de bloem, de Solo, de poedersuiker en de eidoo... bekijk recept »
510 g bloem 16 g kaneel 90 g poedersuiker 125 g Solo 3 eidooiers 2 kl bakpoeder 1 kg pruimen (vers & ontpit of diepgevroren) 3 el bruine suiker1. Verwarm de oven voor op 180 °C.2. Roer de Solo en de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de eidooier... bekijk recept »
120 gram gesmolten boter 2 eieren 100 ml karnemelk 50 gram blanke hazelnoten, geroosterd en gehakt 200 gram lichtbruine basterdsuiker 400 gram bloem 1,5 theelepel bakpoeder 1 theelepel kaneelpoeder 6 verse, rijpe abrikozen 1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »
1-2 appel 200 g suiker snuifje bruine suiker (optioneel) 250 g boter 250 g bloem kaneel 1. Vet je bakblik in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.2. Meng de Suiker en de (zachte) boter en voeg nadat alles gemengd is 1 voor 1 de eieren a... bekijk recept »
1 kaki 2 tl 2 esdoornsiroop (Maple syrup) 1 mespuntje kaneel 3 el 3 vetvrije yoghurt 20 g volkorenmeel 2 el 2 losgeklopt eiwit 40 ml water 1 el Becel Light (vloeibaar) (10 g) Extra nodig: staafmixer1. Snijd de kaki in stukjes, Houd een kwart van d... bekijk recept »
2 jonagold 3 dl water 1 kl kaneel 20 muntblaadjes sap van 1/2 citroen 100 g suiker 2 dl slaolie1. Snij de appel in blokjes Kook het water met suiker en kaneel en voeg er het citroensap aan toe. Laat de appel 2 minuten meekoken, giet de appel af en... bekijk recept »
4 sinaasappelen sap van twee sinaasappelen 2 tl oranjebloesemwater 50 gr fijne kristalsuiker 1 tl kaneel 1. Snijd de schil van de sinaasappels Snijd de sinaasappels in schijven van 1 cm dikte. Meng het sinaasappelsap met de suiker en het oranjebloe... bekijk recept »
115 g Solo 225 g bloem 90 g kristalsuiker 4 appels (jonagold of cox orange) 40 cl Amaretto 2 el kristalsuiker kaneel 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.2. Meng op een werkblad de Solo op kamertemperatuur met de suiker en de bloem. Kneed met de ... bekijk recept »