Recepten met jeneverbes

35 recepten met jeneverbes

Jeneverbessen

Jeneverbessen Jeneverbessen zijn eigenlijk geen bessen, maar komen van haarachtige eenslachtige bloemen (katjes). De ‘bessen’ hebben een houtachtig, bitterzoete geur en een licht pikant verfrissende smaak.

Sukadevlees in rodewijnsaus

700 g sukadelapjeszout en versgemalen peper50 g boter1 grote ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, geplet4 peperkorrels1 jeneverbes1 stukje foelie2 blaadjes laurier2 takjes tijm300 ml warme vleesbouillon van tablet of uit pot300 ml cabernet sauvignon2 a... bekijk recept »

Zuurvlees

1 kg runderlappen3 grote uienrode wijnazijnwater3 laurier3 kruidnageleventueel jeneverbesboter1,5 a 2 eetl stroop1 a 2 plakken ontbijtkoekbeetje maizena om te bindenmespuntje buijsman koffie-extractpeperzout. Het vlees, de uien en de kruiden in een v... bekijk recept »

Gevulde varkensschouder

2 kg varkensschouder zonder been of zwoerd500 gr varkensgehakt1 gr rozemarijn in poeder1 gr kardamon in poeder2 gr nootmuskaat1 gr gemalen jeneverbes10 gr zout4 gr zwarte peper50 gr gehakte peterselie2 gr fijngehakte verse dragon20 gr fijngehakte ver... bekijk recept »

Tuinsoep

(PER PERSOON!!)ongeveer: 50gr. mager rundgehakt (van de groene slager)25 gr. spekblokjes(idem)100 a 200 gr. oranje pompoenvleeshalf preitjehalve w.wortel,kwart uiteen knoflook geperst6 takjes bladselderij6 takjes peterselieof een bosje van elk op gro... bekijk recept »

Géén zuurkool stamppot

350 gr zuurkool 350 gr voorgekookte aardappelschijfjes 5 jeneverbessen 1 laurierblad 1 kleine ui gesnipperd 1 kleine appel geschild in blokjes 2 tl tomaten puree 1 teentje knoflook gesnipperd 125 ml (demi) crème fraîche 6 sprietjes bieslook fij... bekijk recept »

Pagina 4 van 4