35 recepten met jeneverbes
250 g vetspekblokjes 6 uien 2 knoflook 8 kruidnagels 1 tl zwarte peperkorrels 1 tl jeneverbes 6 laurierblaadjes 2 zakken zuurkool (a 500 g, uitgelekt) 250 g hamlappen 200 g zuurkoolspek 1 fles witte wijn (Elzasser, bijv.... bekijk recept »
1 rode peper 100 ml inmaakazijn 100 ml kraanwater 50 g suiker 1 tl jeneverbes 1 tl korianderzaad 1 tl gemalen laurier 3 rode uien 225 g bloem ½ tl zout ¼ tl bakpoeder 75 ml heet water 50 ml bietensap 60 ml zonneblo... bekijk recept »
1 kg voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje) 1 gekookt hammetje 4 Poolse worsten 8 worsten uit Straatsburg 150 g Breydelspek in sneetjes 8 kleine aardappelen 1 dikke ui 2 eetlepels reuzel of boter 20 cl Riesling 1 koffielepel jeneverbes 2 kru... bekijk recept »
20 g boter 1 1 flesje blond bier, type pils (33 cl) 2 eetlepels ganzenvet 2 gesnipperde sjalotten 1 hart van een groene kool 1 eetlepel jeneverbes 4 juraworsten 10 cl kippenbouillon 2 teentjes knoflook 1 kruidentuiltje peper en zout1. Bak de worsten... bekijk recept »
400 ml visbouillon (van tablet) 2 aardappelen 30 g roomboter 75 g Zeeuws spek (dungesneden) 6 el olijfolie 1 sjalot 400 ml appelsap 400 ml runderbouillon (van tablet) 16 zwarte olijven zonder pit 1 el wittewijnazijn 1 tl gemb... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden Zeeuws spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderbouillon (van tablet) 400 ml appelsap 16 olijven zonder pit 1 thee... bekijk recept »
Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en gedroogd spek Voor 4 personen: 2 grote aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderboui... bekijk recept »
400 g reefilet 150 g ganzenlever 25 g pistachenoten zout en peper 1. Ingredienten2. 400 g reefilet, 150 g ganzenlever, 25 g pistachenoten, zout/peper3. voor de dressing:4. 1 verse rauwe eidooier, 1 tl Zaanse mosterd, 1/4 dl notenazijn, 3/4 dl appels... bekijk recept »
Voor 4 personen: een specerijenmengsel bestaande uit: Ras el Hanout, kaneel, komijn, anijszaadjes, jeneverbes, koriander, kardemom, piment, Guinese peper en zwarte peper. duiven boerenboter duivenfonds in zout ingelegde citroen olijfolie taboulé Gedr... bekijk recept »
4 (tamme) konijneboutenpeper&zout,2 el bloem100 gr boter3 uien (in halve ringen)2 tenen knoflook (gesnipperd)3 laurierblaadjes3 takken tijm1 tl jeneverbesjes3.5 dl wildfond1.5 dl droge witte wijn. Hulpmiddelen Braadpanzeef. Hulpmiddelen - Braadpanze... bekijk recept »