Recepten met jeneverbes

35 recepten met jeneverbes

Jeneverbessen

Jeneverbessen Jeneverbessen zijn eigenlijk geen bessen, maar komen van haarachtige eenslachtige bloemen (katjes). De ‘bessen’ hebben een houtachtig, bitterzoete geur en een licht pikant verfrissende smaak.

Gemarineerd varkenshaasje met gepocheerde peertjes

Voor 4 personen: 2 middelgrote varkenshaasjes 1 wortel 1 selder 2 uien 1 blaadje laurier 1 takje tijm 2 kruidnagels 4 jeneverbessen 3/4 l rode wijn 1/4 l water 4 soeplepels olie 4 peren 80 g veenbessenmoes of aalbessenconfituur 1 l water 1 citroen 80... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Jachtschotel

1 kg zure appelen1 kg rundvlees4 grote uienkruiden (peperlaurierprovenciaalse kruidenkruidnagelenjeneverbes) 2 flesjes bokbier2 zakjes aardappelpureeolijfoliemelk. Stoof het rundvlees in ca. 2-3 uur gaar. Braad het eerst goed aan in olijfolie, voeg d... bekijk recept »

Najaarsstoofpot Uit Beieren.

800 g runderlappen in plakken1 bouquet garni (van 1 wortel1 prei1 stengel bleekselderij1 blaadje laurier en 2 takjes peterselie)2 kruidnagelen2 uien6 zwarte peperkorrelsgekneusd1 jeneverbes40 g boter1 el suiker30 g bloem1 dl witte wijnazijn1 kg vastk... bekijk recept »

Coniglio Al Vino Rosso

8 konijnenbouten met bot3 el olijfolie500 ml rode wijn500 ml wildfond4 el wittewijnazijn1 citroende geraspte schil2 takjes salie2 takjes rozemarijn2 laurierblaadjes4 gehakte knoflooktenen5 kruidnagels1 el jeneverbesgepletpeper en zout. Voorbereiding ... bekijk recept »

Wijnmarinade

150 gr prei of ui peterselie en/of selderij - 1 teen knoflook - 5 dl rode wijn en 2 dl water of 6 dl droge wijn en 1 dl water - 1/2 dl kruidenazijn - 3 eetlepels olie - tijm en kruidnagel of basilicum en marjolein - peperkorrels - laurierblad (jen... bekijk recept »

Gemarineerde haringfilet met groentemengeling

10 st. haringfilet 0,500 kg ui 0,300 kg wortel 1 st. citroen 0,150 l azijn 0,150 l witte wijn 0,150 l water 0,050 l maïsolie 0,050 kg jeneverbes 0,005 kg kruidnagel 0,003 kg peperbolletjes Kruidenboeket1. Haringfilets ontzouten (gedurende ongev... bekijk recept »

Tuinsoep

(PER PERSOON!!)ongeveer: 50gr. mager rundgehakt (van de groene slager)25 gr. spekblokjes(idem)100 a 200 gr. oranje pompoenvleeshalf preitjehalve w.wortel,kwart uiteen knoflook geperst6 takjes bladselderij6 takjes peterselieof een bosje van elk op gro... bekijk recept »

Stoofpot Van Madame Maigret

1 Kilo doorregen rundvleesin blokjes 2 grote uiengesneden 4 tenen knoflookgekneusd een fles rode wijn 250 gram champignons 200 gram spekblokjesoptioneel wat plakjes wortel en preiringenoptioneel 1 Bouquet Garni (laurierbladresemarijnthym jeneverbes2... bekijk recept »

Gevulde varkensschouder

2 kg varkensschouder zonder been of zwoerd500 gr varkensgehakt1 gr rozemarijn in poeder1 gr kardamon in poeder2 gr nootmuskaat1 gr gemalen jeneverbes10 gr zout4 gr zwarte peper50 gr gehakte peterselie2 gr fijngehakte verse dragon20 gr fijngehakte ver... bekijk recept »

Zuurvlees

1 kg runderlappen3 grote uienrode wijnazijnwater3 laurier3 kruidnageleventueel jeneverbesboter1,5 a 2 eetl stroop1 a 2 plakken ontbijtkoekbeetje maizena om te bindenmespuntje buijsman koffie-extractpeperzout. Het vlees, de uien en de kruiden in een v... bekijk recept »

Pagina 3 van 4