1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.1 kg aubergine,azijn,2 tot 4 knoflookteentjes,dilleoregano,2 rode spaanse pepertjesolijfolie,zout Hulpmiddelen Pot die afgesloten kan worden Hulpmiddelen - Pot die afgesloten kan worden Voorbereiding Snij de aubergine in blokjes en overgiet met de a... bekijk recept »
200 gram gerookte zalm1 eetlepel pesto125 gram zure roomVoor de saus: 1 komkommersap van 1 limoen3 eetlepels yoghurtenkele takjes dillezoutpeperVoor de garnering: 1 tomaattakjes dillegedroogde peperkorrels Pureer de gerookte zalm. Voeg de pesto en de... bekijk recept »
8 plakken rosbief (iets dikker gesneden) - peper en zout Vulling - 2 eetlepels mayonaise - 4 eetlepels cottage cheese (Huttenkase) - 1 lente ui in ringetjes - 2 eelepels dille (fijngehakt) - halve krop ijsbergsla heel fijn gesneden. - 4 radijsjes in ... bekijk recept »
75 gram veldsla 2 rode grapefruits 3 eetlepels Turkse yoghurt 3 eetlepels mayoniase 3 eetlepels geknipte dille 1 gepeld teentje knoflook peper zout 250 gram gepelde Hollandse garnalen. Leg de veldsla 10 minuten in ijskoud water zodat de blaad... bekijk recept »
1 bekertje zure room 1tl citroensap 4eetl fijngehakte dille peper uit de molen zeezout 4eetl olijfolie 500gr venkel 1gele paprika 200gr doperwten 1 teentje knoflook,geperst 500gr zalm in blokjes Meng de zure room met het citroensap, de helfd van de d... bekijk recept »
300 g gemengde paddestoelen 150 g half-om-half gehakt 100 g gerookte ontbijtspek,in reepjes 300 g lintpasta olijfolie 1 kropsla 3 takjes dille 100 g shii-takein reepjes gesneden 75 g gorgonzola 2 takjes basilicum balsamico azijn Kook intuss... bekijk recept »
TARTAARTJES: -60 g schoongemaakte prei(in dunne ringen) -10 g boter -500 g visfilet (schelvisroodbaars....) -4 sneetjes toast (70 g) -1 dl melk -40 g ui (gesnipperd) -1/2 knoflookteentje (fijn gehakt) -1/2 bosje dille -1 ei -zout en witte peper MOSTE... bekijk recept »
35 gram boter 35 gram bloem 4 dl bouillon 2 eetlepels fijngehakte dille 1 eetlepel citroensap zout peper 2 dl zure room Smelt de boter in een pan en roer de bloem er doorheen. Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe totdat er een gebonden saus ... bekijk recept »
Staartstuk van zalmontveld en van graten ontdaan1 eetlepel zeezout1 eetlepel suiker1 eetlepel zwarte peperkorrels gekneusd1 eetlepel cognac1 eetlepel gehakte dilleVOOR DE SAUS: 2 eetlepels mosterd1 dl olijfolie1 eetlepel suiker2 theelepels gehakte di... bekijk recept »
2 witlofstronkjes150-200 gram garnaaltjeswhiskeysausevt. dille Bereidingswijze Witlofblaadjes losmaken en per stuk op een bord neerleggen. Insmeren met whiskeysausgarnaaltjes erin leggen. Als finishing touch evt. nog wat verse dille erover. Bron ? Wi... bekijk recept »