1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.4 kalfsschnitsels a 100 gram400 gram gemengde paddestoelen(champignonsoesterzwammenkastanjechampignons)1 citroen1 ui40 gram boter2 dl zure room1 dl witte room1 el versgehakte dille1 tl gedroogde dille. Dep het vlees droog met keukenpapier. Borstel de... bekijk recept »
600-800 gr visfilet (vers of diepvries)zoutpeper2 eetl. Citroensap1 prei1 kleine rode paprika75 gr champignons2 eetl. Olijfolie50 gr roomkaas2 dl. Slagroom1-2 theel. Mosterd3 eetl. Dillegroen. Verhit in een wok de olie en roerbak prei, paprika en cha... bekijk recept »
500 gram spinazie,3 theelepels vers gesneden dille,3 eetlepels olijfolie,een halve citroen,zout en peper Hulpmiddelen Magnetron Hulpmiddelen - Magnetron Voorbereiding De spinazie 3 maal goed wassen totdat alle zand eruit is,de dille snijden Bereidin... bekijk recept »
600 gr nieuwe aardappelen125 gr spek in dobbelsteentjes1 el olijfolie1 bosje lenteuitjes1 el zure roomzoutpeper1 el fijngesneden dille De aardappelen goed schoon borstelen en gaarstomen in 15 a 20 minuten . Halverwege de stoomtijd omscheppen. Ondertu... bekijk recept »
500 g lamsboutin dobbelstenen olijfolie 2 sjalottengesnipperd 1 glas droge sherry 1 glas witte wijn 2 blaadjes laurier 20 ml slagroom 2 bosjes verse dillefijngehakt Bak het vlees in wat olie snel bruin. Voeg de sjalotten toe. Laat even op laag vuur m... bekijk recept »
750 gram lamsbout in dobbelstenen, olijfolie, 3 sjalottengesnipperd, 1,5 glas droge witte wijn, 1,5 glas droge sherry, 3 blaadjes laurier, 4 dl slagroom, 4 eetlepels gehakte verse dille. Bak het in dobbelstenen vlees in wat olie snel bruin. Voeg de s... bekijk recept »
200 gram tagliatelli (de verse bij de AH is erg lekker)boter100 gram gerookte zalmverse dille1 pakje Room Culinair2 rode uienpeper. Kook de tagliatelli in water met olijfolie - Snijd de uien in fijne stukjes en bak deze in een beetje boter. Voeg naar... bekijk recept »
200 gr. gekookte ongepelde garnalen, 3 el bloem3 dl vis- of kippenbouillon 2 eierdooiers1 el citroensap 2 el fijngehakte dillezout en versgemalen peper. Was de garnalen, pel ze en doe de pantsers met de slagroom in een pan. Breng aan de kook, neem d... bekijk recept »
200 g verse zalm 50 g gerookte zalm 1 bokaaltje donkerkleurige viseitjes (zwart) Voor marinade: 2 koffielepels korrelmosterd 1 koffielepel suiker 1 eetlepel wijnazijn 1 citroen 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel tomatenketchup peper en zout paprikapoede... bekijk recept »
200 g verse zalm 50 g gerookte zalm 1 bokaaltje donkerkleurige viseitjes (zwart) Voor marinade: 2 koffielepels korrelmosterd 1 koffielepel suiker 1 eetlepel wijnazijn 1 citroen 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel tomatenketchup peper en zout paprikapoede... bekijk recept »