1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.-1 doosje verse roomkaas met mierikswortel (cantadou 125 gram) -4 takjes dille. Hulpmiddelen -schaartje. Hulpmiddelen - -schaartje. Bereidingswijze -Verdeel de roomkaas in 8 porties. -Vorm er bolletjes van en rol ze door de geknipte dille. -Laat de ... bekijk recept »
300 g snelkookrijst (basmati)1 pak tuinbonen (fijndiepvries 300 g)2 blikken artisjokharten (a 400 g)2 teentjes knoflook gepeld150 g Griekse yoghurt1 zakje verse dille (15 g) 2 schaaltjes lamsboutlapjes a la minute2 eetlepels olijfolie. Rijst volgens ... bekijk recept »
2 Schotse zalmhaasjes of zalmfilets (a 200 g) ? 1 zakje verse dille (15 g) ? 1 theelepel witte peperkorrels ? 1 eetlepel grof zeezout ? 1 1/2 eetlepel suiker ? 1 eetlepel mosterd ? 1 eetlepel witte-wijnazijn ? 3 eetlepels zonnebloemolie ? pla... bekijk recept »
1 ui50 gr. boter250 gr. gehakt1 ei 3 el paneermeel1/2 tl nootmuskaat3 el fijngehakte dille2 dl vleesbouillon2,5 el maizena1/4 l yoghurt op kamertemperatuur Snipper de ui, verhit 15 gr. boter in een koekepan en fruit de ui ca. 2 min. Doe het gehakt in... bekijk recept »
2 bosjes dille3 teentjes knoflook100 gr. zachte boter1 el citroensap1/2 tl zout4 kleine baquettes. Voorbereiding De dille afspoelen en kleinsnijden. De knoflook pellen en persen. Bereidingswijze De dilleknoflookbotercitroensap en zout met elkaar verm... bekijk recept »
- 8 scholfilets - 1 liter visbouillon - 1 bosje verse dille - 500 ml slagroom - 100 ml witte wijn - 50 gr boter - citroen - zout - Vers gemalen zwarte peper Maak rolletjes van de scholfilets (huid aan de binnenzijde). Plaats de rolletjes op het stoom... bekijk recept »
500 gram scholfilet zout peper uit de molen 2 eetlepels citroensap 2 dl droge witte wijn 1 dl water 1 laurierblad 25 gram boter 15 gram bloem 2 dl creme fraiche 100 gram gepelde garnalen 2 eetlepels fijngehakte dille Leg de scholfilets in de ovenscha... bekijk recept »
1 flinke komkommer - 2 eetlepels gehakte verse dille - 2 kruidenbouillontabletten - plm. 50 à 60 gram boursin met kruiden - peper - 1 sjalotje - 1 eetlepel olie - paar druppels tobasco Olie verhitten. Sjalotje hierin glazig bakken. Komkommer er... bekijk recept »
250 gram nieuwe aardappelenschoongeborsteld en gehalveerd 750 gram gemengde zomergroenten naar keuzein heel dunne reepjes gesneden Voor de dressing: 75 milliliter olijfolie 1 eetlepel wijnazijn 1 eetlepel verse dillefijngehakt 1 theelepel mosterd 1 t... bekijk recept »
250 gr shii-takes30 gr boter1 el volkorenmeel1/4 ltr groentebouillonmespuntje scherpe franse mosterd,1/8 ltr slagroom1 el creme fraichezoutwitte peper uit de molencitroensap2 bosjes dille Maak de shii-takes schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de bo... bekijk recept »