1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.1 zak snijbonen (400 g) 5 el vloeibare (braadboter) 1 duopak krieltjes (700 g) 1 zakje witte saus (25 g) 250 ml halfvolle melk 2 1/2 el grove mosterd 4 tilapiafilets (vis) 1 zakje verse dille (15 g)1. Snijb... bekijk recept »
2 grote preien 50 g boter 1 ui 40 g bloem 500 ml melk 200 g doperwten 1 bosje dille 75 g geraspte Parmezaanse kaas olijfolie om in te bakken 200 g gerookte wilde zalm 700 g aardappelschijfjes Prei-o... bekijk recept »
500 g gekookte rode bietjes 1 citroen 2 el mayonaise 20 g verse dille 1 snufje zout 1 snufje peper 250 g geitenkaas met honing 75 g veldsla 400 g gekookte linzen1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. 2. Vang 3 eetlepels van het bietenvocht o... bekijk recept »
2 x 3 maatjesharingen (2 schalen a 3 stuks) 1 sjalot (gesnipperd) 1 friszure appel ((bijv. Granny Smith), geschild) 1 komkommer (geschild) 1/2 bakje verse dille (a 15 g) 2 el mayonaise tabasco (flesje 57 ml)1... bekijk recept »
½ komkommer 1 sjalot ½ zakje verse dille 60 g boter (zacht) 1 el dijonnaise 8 sneetjes wit casinobrood 1 el citroensap 1 mespunt suiker 1 mespunt witte peper1. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Bestrooi met zo... bekijk recept »
2 Schotse zalmhaasjes of zalmfilets (à 200 g) 1 zakje verse dille (15 g) 1 theelepel witte peperkorrels 1 eetlepel grof zeezout 1½ eetlepel suiker 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel witte-wijnazijn 3 eetlepels zonnebloemolie1.... bekijk recept »
1 kg mosselen 500 ml kippenbouillon (van tablet) 100 ml witte wijn 2 eetlepels olie 3 bosuitjes (in ringetjes) 2 stengels bleekselderij (in dunne boogjes) 125 ml crème fraîche 1 zakje verse dille ((15 g) fijngesneden... bekijk recept »
½ zak gepelde tijgergarnalen (a 500 g diepvries) ½ zakje verse dille (a 15 g) 1 schaaltje aspergetips (100 g) 1 pak verse tagliatelle (250 g) ½ pakje room culinair (a 2 dl) 1 dl droge witte wijn 1 e... bekijk recept »
500 g krieltjes 100 g groene aspergetips 100 g zeekraal (bakje) 1 citroen 15 g dille (bakje) 1 tl dijonmosterd 3 el olijfolie 100 g Hollandse garnalen1. Boen de krieltjes schoon en kook in 12 min. gaar. Breng een pan water aan... bekijk recept »
1/2 zakje verse dille (a 15 g) 1 limoen 1 bakje Griekse yoghurt (0% (150 g)) 2 eetlepels kappertjes 4 grote aardappels 3 courgettes (ca. 800 g) 3 eetlepels olijfolie 4 tilapiafilets (vis, diepvries, zak a 750 g) 1 ... bekijk recept »