649 recepten met citroengras
 Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.
 Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.4 teentjes knoflook, gepeld2 sjalotjes, gepeld en gehalveerd10 groene pepers, zonder zaadjes, in stukken1 bosje koriander1 bosje basilicum1 stengel citroengras (sereh), in stukken of 1 eetl. limoenrasp1 theel. laos of gemberpoeder (djahé)1 the... bekijk recept »
3 eetl. olie500 g zoete uien, in halve ringen2 eetl. honing1 gemberwortel (2 cm ), geschild en gerasptmespunt korianderpoeder (ketoembar)mespunt citroengras (serehpoeder)mespunt galangawortel (laos)sap en rasp van 1/2 sinaasappel3 eetl. sinaasapp... bekijk recept »
voor de bouillon:1,5 l kippenbouillon (uit pot), aangelengd met waterklein stukje rode peper2 teentjes knoflook, gepletklein stukje verse gemberwortel1 lente-/bosuitje, in stukken1 eetl. citroenschil (schoongeboend en geraspt) of stukje citroengr... bekijk recept »
4 blaadjes spitskool (of witte kool) 2 koffielpls mayonaise 2 koffielpls bearnaisesaus 2 koffielpls citroengraspasta 1 scheutje whisky 2 stuks augurken (grote) Halfgedroogde tomaatjes marinade Paprikapoeder 1/2 stuk groene paprika 1. Groene paprik... bekijk recept »
500 g kippengehakt 2 eiwitten 1 rode ui fijngesneden 2 el geraspte gember 1 chilipeper ontzaad en fijngesneden 2 teentjes fijngehakte look 1 el verse fijngesneden munt 1 el fijngesneden verse koriander 1/3 daikon in lange julienne blaadjes mun... bekijk recept »
250 g kipfilet 2 rode pepers 1 cm gemberwortel 1 stengel citroengras (sereh) 0.5 paksoi 150 g sojascheuten 1 l bouillon van 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Kip 1 blik kokosmelk 1 scheut vissaus sap van 1/2 citroen 1. Snijd de kipfilet in dunn... bekijk recept »
10 stuks Rode Spaanse Peper / Lombok 200 gram Witte Uien 3 teentjes Knoflook 12 stuks kemirinoten, gepoft 1 theelepel Verse Laos / Gember 4 eetlepels Asemwater 1 theelepel Trassi 3 theelepels Goela Djawa (Bruine / Riet Suiker) 2 sprieten Sereh (C... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 limoen 1 stengel sereh (citroengras) 8 dl melk 125 g kortkokende dessertrijst zout 10 eetlepels rietsuiker soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dlLimoen schoonboenen, schil fijn raspen. Sereh licht kneuzen en halveren. In pan melk met... bekijk recept »
10 Parijse champignons 10 Shi-take 1 kippenborst 8 scampi?s 1 liter kippenbouillon 4 pijpuitjes 2 citroengrassen 1 lookteentje 10 blaadjes citroenmelisse 1 limoen 2 dl kokosmelk 4 eetlepels geraspte cocos 100 gr noedels bakken en bradenBereiding: Ve... bekijk recept »
per persoon: 6 Scampi's voor de marinade : 3 dl olijfolie 2 dl arachideolie 1 eetlepel sambal oelek 1 theelepel kerriepoeder 1 eetlepel gehakte dille 2 eetlepels zeezout 2 eetlepels geperste knoflookmeng alle ingredienten voor de marinade en doe ze i... bekijk recept »