649 recepten met citroengras
 Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.
 Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.350 g mager rundvlees in reepjes 300 g eiernoedels (mie) 100 g diepvrieserwten 3 babymaïskolfjes 4 lente-uitjes 6 stevige paddenstoelen 1 bussel verse koriander scheutje plantaardige olie 1 kleine knol verse gember 2 teentjes look 2 rode chilipe... bekijk recept »
2 eetlepels zonnebloemolie 1 uigesnipperd 1 teentje knoflookfijngesneden 500 g pandanrijst 1 eetlepel koenjit (gemalen kurkuma) 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad) 1 theelepel djinten (gemalen komijn) 1 stengel sereh (citroengras) 400 ml ko... bekijk recept »
PITTIG RUNDERGEHAKT: wokken Ingredieenten: 1 el kleefrijst 450 gr. mager rundergehakt 1 el arachideolie sap van 1 citroen 1 stengel citoengras, fijngesneden 2 el vissaus 4 kleine rode chillipepers, in ringen 1 el korianderblaadjesfijngehakt 2 teentj... bekijk recept »
500 gram rijst, santen ongeveer 4 kopjes, 3 theelepels zout, 1 kip het vlees in stukjes snijden 2 uien 2 teentjes knoflook , 5 keriminoten, 3 theelepels djineten, 1 mespuntje koenjit, 1/2 bakje fijn gemalen en geroosterd cocos, 1 stukjes seheh(citroe... bekijk recept »
2 eetlepels zonnebloemolie1 uigesnipperd1 teentje knoflookfijngesneden500 g pandanrijst1 eetlepel koenjit (gemalen kurkuma)1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)1 theelepel djinten (gemalen komijn)1 stengel sereh (citroengras)400 ml kokosmelk1... bekijk recept »
1 bos lente-uitjes2 el zonnebloemolie 1 teentje knoflookgeperst1 tl verse gemberfijngehakt500g mals rundvlees in reepjes1 grote rode paprikazonder zaad en in reepjes gesneden1 kleine rode peperzonder zaadfijngehakt350g verse tauge1 kleine stengel cit... bekijk recept »
4 groene pepers 1 uigesnipperd 4 teentjes knoflook 2 eetlepels fijngehakte verse koriander 2 theelepels garnalenpasta (trasi) dun afgesneden schil van 0,5 citroen 6 witte-peperkorrels 2 theelepels gemalen koriander 1 theelepel gemalen komijn 1 theel... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 1 uifijngesneden 1 eetlepel bruine suiker 2 teentjes knoflookuitgeperst 1 middelgrote pompoen (? 1,2 kg)geschildin stukken 5 dl water 1 blik kokosmelk van 4 dl 1 verse of gedroogde Spaanse pepertjeszaad verwijderdfijngeha... bekijk recept »
0 bier (1/2 flesje, bruin bier)teen knoflook (1/2)stengel citroengras (1/4, geplet)stukje gemberstukje rode chilipeperhoning (1/2 el)bruine suiker (1/2 el)40 ml sojasaus40 ml ketchup1 el wittewijnazijnlimoen (1/4)buikspek (1/2 kg zonder zwoerd en zon... bekijk recept »
1. • Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen. • Grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beid... bekijk recept »