1000 recepten met basilicum
2 paprika's (verschillende kleuren)in brede repen1 middelgrote auberginein lange plakken1 middelgrote courgettein lange plakken2 middelgrote rode uienin parten voor de marinade: 100 ml. aubergine1 grote bos basilicum + extra om te garneren1 teen knof... bekijk recept »
3 tenen knoflook (fijngehakt)2 el olijfolie (extra virgin)1 kg rijpe tomaten (ontveld en grof gehakt)schil van 1 citroen (desgewenst)2 el wijnazijn3 tl suikerzoutsnufje cayennepeper of chilipoeder1 bos bladpeterselie of basilicum (fijngehakt)500 g ta... bekijk recept »
500-600gr versegemengde bospaddenstoelen2-3 gedroogde spaanse pepers4el sesamolie3 rode uienzoutpeper125gr zure room2el brandewijn1 bosje basilicum. Verhit de olie in een pan en bak de paddenstoelen met de pepers ongeveer 5 minuten. Pel en snipper de... bekijk recept »
Voor het vlees: 12 lamskoteletten 3 el (groene)pesto Voor de salsa: 2 el olijfolie extra vierge 2 tl basalmico azijn 1 el heldere honing 1 tl dijon- of grove mosterd 225 gr cherrytomaatjes gehalveerd 1 kleine rode ui fijngehakt zout zwarte peper 2 ... bekijk recept »
450 gr diepvries boerenkool 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 3 takjes basilicum 250 gr feta 2 eetl olijfolie 1 eetl rode pesto 100 gr ongezouten amandelen 2 dl tomatenpuree (pakje) peper en zout Bereid de boerenkool volgens de aanwijzingen op de ve... bekijk recept »
8 dun uitgeslagen kalfsfiletstapenade (er zijn recepten genoeg op smulweb voor tapenadekies er een met minstens 4 ansjovisfilets erin)2 el pijnboompitten2 el kappertjes2 el olijfolie1 el boter2 dl vleesbouillon11/2 dl slagroom2 el fijngesneden basili... bekijk recept »
1 Rode ui3 tenen knoflook1 rode spaanse peper4 kg verse mosselen!8 el. olijfolie4 takjes tijm30gr. basilicum30 gr. pijnboompitten4 el. gerasote Parmezaanse kaas. Verwarm de olie in een grote pan, voeg de ui, knoflook en peper reepjes en tijm toe. Voe... bekijk recept »
Verse Mozzarella of goede buffel mozzarellaZongedroogde tomaten op olieolijf olie eerste persing liefst een kruidig typebasilicum of zelfgemaakte pesto (zie mijn pesto gerecht)zout en peper naar smaak. Voorbereiding Snijd de mozzarella en tomaat in k... bekijk recept »
1 sjalotje,gesnipperd3 zongedroogde tomaten op olie125 gr monzarella3 takjes basilicum200 ge gehaktnootmuskaatzout,peperolie2 ciabattini's(broodjes)2 eetl knoflookmayo6 takjes rucoloa Snij de toaten in kleine stukjes.Snij de helft van de monzarella i... bekijk recept »
300gr pasta 50gr pijnboonpiten 1 citroen 4 takjes basilicum 2 eetl boter 2 eetl olijfolie Voorbereiding Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in ca 2 min. en laat ze afkoelen. Boen de citroen on der stromend water goed schoon en rasp de sc... bekijk recept »