1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.2 kipfilets 150 gram champignons 1 rode paprika 1 el fijngehakte basilicum 1 fijngesneden rode peper 1 tl suiker 1 el limoensap 150 gram pasta (pennefusilli) 1 dl kookroom 75 gram pittigegeraspte kaas olijfolie Snijd de kip in dunne plakken en doe ... bekijk recept »
1 kg. rijpe roma-tomaten. 6 eetl. olijfolie. 1 ui. 1 knoflookteentje. 2 eetl. aceto balsamicoazijn. 1 bosje basilicum. 400 gr. rigatoni (pasta). 200 gr. buffelmozzarella. zout en peper. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Blus a... bekijk recept »
1 pak tagliatelle alle erbe (pasta300 gramAH Huistraiteur) 4 eetlepels olijfloie 1 dunne prei 1 zakje verse basilicum 3 teentjes knoflook 6 trostomaten 4 eetlepels balsamicodressing (bakje a 100 gramyohma) 2 bakjes rivierkreeftjes a 100 gram Pasta me... bekijk recept »
200 gram (penne) pasta 1-2 eetlepels (olijf)olie 1/2 blikje (circa 15 g) ansjovisfilets (uitlekgewicht blikje totaal 30 gram) 1 rode peper 170 gram (uitlekgewicht) schijfjes champignons uit blik of glas 2 teentjes knoflook 10 zwarte olijven zon... bekijk recept »
Voor de pasta: 400 g meel4 eierenzout Voor de vulling: 300 g ricotta2 eieren1 grote mozzarellabasilicumblaadjespeper Voor de saus: 300 g gehakt500 g tomatenpuree1 uibasilicumrode wijnolijfoliezoutpeper Meng de ingredienten voor de pasta en kneed tot ... bekijk recept »
2 hele schollen 1 eetlepel citroensap 4 eetlepels bloem 5 eetlepels olijfolie 250 gram kerstomaatjes 15 gram verse basilicum 1 teen knoflook 75 gram (Griekse) yoghurt 3 eetlepels mayonaise zout en versgemalen peperWrijf de schollen in met citroensap,... bekijk recept »
Ingrediënten 8 plakjes gerookte zalm 4 eetlepels geschaafde amandelen 4 gedroogde tomaten op olie 1 krop sla 1 grote pluk alfalva of tuinkers ½ eetlepel citroensap 1 eetlepel slaolie 1 eetlepel fijngehakte basilicum + 4 toefjes voor garneringRooster ... bekijk recept »
50 g Hollandse garnalen 4 lente-uitjes 2 blaadjes gelatine, geweekt in ijskoud water 10 blaadjes basilicum 2 el olijfolie Maaslands kruidenzout 4 ijsblokjesSnijd het groene gedeelte van de lente-uitjes en blancheer dit in kokend gezouten water. Mix f... bekijk recept »
4 dikke moten kabeljauw van ca. 150 g 8 plakken rauwe ham peper – versgemalen 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) – fijngehakt 2 eetlepels olijfolie voor de salade: 3 vleestomaten – zonder zaadjes, in plakjes 3 bolletjes mo... bekijk recept »
500-600 gr. bospaddestoelen 2-3 gedroogde spaanse pepers 4 eetl. sesamolie 3 rode uien 125 gr. zure room 2 eetl. brandewijn(jeveverwodka) 1 bosje basilicum Veeg de paddestoelen schoon en snijd grote exemplaren eventueel in vieren. Stamp in een vijzel... bekijk recept »