1000 recepten met witlof
Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer500 gr witlof 100 gr mandarijntjes of sinasappel 50 gr walnoten peterselie Mayonaise peper zout Azijn bieslook MosterdMaak witlof schoon en verwijder hart dat is bitter, snij in dunne ringen. partjes mandarijn of sinasappel toevoegen. Dressing make... bekijk recept »
5 mandarijntjes 4 eetlepels mayonaise sap van 1/2 citroen zout, (versgemalen) peper 4 stronkjes witlof 2 appels (Granny Smith) 2 eetlepels zilveruitjes 2 lente-uien 100 gram 100 g veldsla 50 gram walnotenPel 4 mandarijntjes en halveer ze ov... bekijk recept »
100 gram blanke amandelen 100 gram groene olijven 2-3 stronkjes witlof 1 teentje knoflook citroensap olijfolie zoutRooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Pel en snipper de knoflook, hak de amandelen en olijven fijn en meng het... bekijk recept »
4 struikjes witlof 1/2 rode paprika 1citroen 1eetl olijfolie 1teentje knoflook 2eetl rode pesto zout en peper 3takjes verse basilicum Maak de witlof schoon en neem de bladeren van de struikjes,was de citroen,rasp de schil en pers de citroen uit verhi... bekijk recept »
Witlofaardappelen1 plak schouderham ca 1 cm.6 plakken kaas1 bekertje creme fraicheblue band Schil en kook de aardappelen.Maak de witlof schoon, snijd het in ringen. Smelt de boter in een hapjespan (niet bruin laten worden) en smoor de witlof gaar.Sni... bekijk recept »
I kg kleine stukjes witlof 50 g boter 1/4 citroenuitgeperst zout 300 g hamin plakjes gesneden 2 eetlepels paneermeel gemengd met 2 eetlepels geraspte kaas. 20 g boter Bestrijk de ovenvaste schaal met boter. Snijd van ieder struikje een stukje stronk ... bekijk recept »
12 blaadjes witlof 2 theelepels citroensap 12 ansjovisfilets (blikje) Witlof wassen, droogdeppen met keukenpapier en besprenkelen met citroensap. Ansjovisfilets droogdeppen met keukenpapier en in blaadjes witlof leggen. bekijk recept »
1 sjalotje 3/4 eetlepel boter of margarine 1 dl gevogeltefond (pot a 380 ml AH) 1 dl Ruby port 2 eetlepels gembersiroop zout peper 1 tamme eendenborst met vel 3 plakjes ontbijtspek 1 struikje witlof 1/2 theelepel poedersuiker Grill voorverwa... bekijk recept »
- 3 tomaten - 1 wortel - 0,5 komkommer - 2 appels - 2 gekookte bieten - 4 eetlepels mayonaise - 4 eetlepels tomatenketchup - 2 stronkjes witlof - 0,5 zak pretzels (zoute strengels) - 0,5 pak soepstengels Meng in een kommetje de mayonaise en ... bekijk recept »
2 strukjes witlof50 g boter1 dl droge witte wijn1 tl honing1/8 l slagroomzoutpeper250 g oesterzwammen2 sjalotjes gesnipperd1 el fijngehakte peterselie Maak de witlof schoon en snijd de harde kern eruit. Snipper de witlof heel fijn. Smelt de helft van... bekijk recept »