1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer500 g verse zalm (fijngehakt)1 limoen1 ei1 bosje dille (gehakt)50 g bloemolijfolie4 broodjes1 venkelsla4 el mayonaise1 kl mosterd1 kl peperbollen (roze)1. Rasp de limoenschil, pers de limoen uit. Meng het zalmgehakt met de limoenrasp, de helft van he... bekijk recept »
800 g kipfilet4 appels1 zakje gemengde sla1 venkel0.5 rode ui1 sjalot (fijngehakt)1 el bieslook (gehakt)4 el maïsolie2 el ciderazijn1 vanillestokje1 el pijnboompitten (geroosterd)1 el rozijnen1 kl peperbollen (roze)50 g boter1 el suikerpeperzout1. Sn... bekijk recept »
1 kg grijze garnalen (ongepelde)1 tomaat1 wortel0.5 bleekselder1 venkelknol1 ui6 eiwittenboter2 el tomatenpuree3 l kippenfond1 teentje knoflook (gesnipperd)1 takje tijm2 takjes dille1 blaadje laurier5 peperbollen (gekneusd)peperzout1. Fruit de groent... bekijk recept »
2 zalmfilets (elk 100 g)2 kabeljauwfilets (elk 100 g)6 scampi's1 rode paprika1 groene paprika1 venkel1 ui1 borrelglaasje pernod1 l visfond1 kl olijfolie2 teentjes knoflookdillepeperzout1. Snij de scampi's van kop tot staart in en verwijder het zw... bekijk recept »
4 rode ponen (panklare)400 g visfilets (kabeljauw, zeeduivel...)4 moten paling (liefst zeepaling)200 g scampi500 g mosselen8 langoustines2 vleestomaten1 el geconcentreerde tomatenpuree1 l visfondolijfolie4 knoflookteentjes1 prei1 venkel1 ui1 rode pep... bekijk recept »
2 kreeften1 venkel5 wortelen100 g asperges (Chinese, geblancheerd)25 dl water7.5 dl witte wijn1 scheut pernod1 kl wasabipasta (uit een tube)3 el limoensap1 kl oestersaus250 g gezouten boter2 el poedersuiker1 cm gember1 el zwarte peperkorrels (gekneus... bekijk recept »
4 zalmfilets (elk 140 g)400 g bataat (zoete aardappelen)600 g wortelen50 g amandelen100 g feta1 tl honing2 el citroensap2 el boter5 el olijfolie20 g pompoenpitten150 g venkelpeperuit de molen peper (voor de vis)zout1. dunne staafjes. 2. Kook de ... bekijk recept »
2 venkelknollen, in dunne plakjes 4 el olijfolie extra vierge 4 stukken PLUS Zalm zonder huid (ca. 500 g) ½ zak voorgekookte krieltjes (à 450 g) 1 bakje PLUS Italiaanse mix (kruiden) 1 bakje PLUS Zeezoutboter (à 100 g) 1 bi... bekijk recept »
1 kleine venkel 2 vetarme bouillonblokjes 120 g diepgevroren erwtjes 2 eetlepels olijfolie 220 g groene mini-asperges 1 afgestreken eetlepel bloem 20 cl verse room 120 g extrafijne sperziebonen (nettogewicht, schoongemaakt) peper en zout vers... bekijk recept »
3 eetlepels Solo Vloeibaar 3 g Ricard 160 g verse pasta (spaghettini of tagliatelle) al dente gekookt korianderpoeder 4 blaadjes basilicum 30 g parijse champignons zout en peper 30 g preiwit 30 g venkel snuifje safraan 0.5 koffielepel kurkuma... bekijk recept »