1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer2 stuks venkel ?1/2 ui 1 eetl. (olijf)olie ?1/2 liter kruidenbouillon 2 theel. Provencaalse kruiden 1 tomaat 100 g gerookte zalm 2 eetl. Pernod 1 dl slagroom zout versgemalen peper Maak de venkel schoon en snijd elk in kleine blokjes. Bewaar het groe... bekijk recept »
1 kg in moten versneden vis (roodbaarswijtingzeewolf.) 1 l fumet getrokken van vis afval 1,5 soeplepel olijfolie 2 gepelde en geplette teentjes knoflook 1 in ringen gesneden ui 250 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 125 gr vlees van toma... bekijk recept »
1 ui1 teentje knoflook1 venkelknolplak gegrilde achterham (200 gram)400 gram vleestomaten1 theelepel tijmzoutpeper3 eetlepels olijfolie en olie om in te vetten250 gram spaghetti2 bolletjes mozzarella Verwarm de oven voor op 220 C (hete lucht 200 C) P... bekijk recept »
2 kilo panklare mosselen 1 sinaasappel 1 kleine venkelknol 2 tenen knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel Italiaanse kruiden (fijngehakt) versgemalen zwarte peperControleer de mosselen. Houd mosselen die wijd openstaan onder stromend water of tik ... bekijk recept »
150 gram Hollandse garnalen 2 venkelknollen 1 aardappel 2 bosuitjes 2 eetlepels olijfolie 2 visbouillontabletten 1 sinaasappel 2 takjes verse basilicum 250 ml slagroom zout en peperMaak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Sn... bekijk recept »
2 bosuitjesin ringetjes 1 tl. dragongedroogde 3 el. olijfolie Peper 25 gr. pijnboompit 100 gr. rozijn 250 gr. witte en wilde rijst 2 sinaasappelen 400 gr. tonijnuit blik Zout 1 venkel 2 tl. dragonmosterd Kook de wilde en witte rijst gaar v... bekijk recept »
600 gr gedroogde kikkererwten12-24 uur geweekt. 2 knoflooktenenfijngehakt1 bleekselderijstengelgehalveerd2 rijpe tomatengrofgehakt1 klein bosje verse peterselie1 klein bosje wilde venkel6 el extra virgine olijfoliezout en peper naar smaak Voorbereidi... bekijk recept »
1 kilo riblappen3 uien2 teentjes knoflook4 tomaten2 venkelknollen300 gram doperwten3 eetlepels slaolie3 eetlepels olijfolie enkele draadjes safraanverse koriander1,5 theelepel gemberpoederzoutverse zwarte peper Voorbereiding Snij het vlees in grote b... bekijk recept »
1 kilo riblappen 3 uien 2 teentjes knoflook 4 tomaten 2 venkelknollen 300 gram doperwten 3 eetlepels slaolie 3 eetlepels olijfolie enkele draadjes safraan verse koriander 1,5 theelepel gemberpoeder zoutverse zwarte peper Hulpmiddelen Een echte tajin... bekijk recept »
200 g nieuwe aardappelen 150 g lenteuitjes 75 g venkel ½ teentje knoflook 3 sjalotten (75 g) 40 g pancetta 4 blaadjes verse laurier 2 dl witte wijn 1 l kippenbouillon 4 dl slagroomongezoet 2 dl crème fraîche De sjalotjes pellen, hal... bekijk recept »