1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer300 g gerookte zalm (Schotse Atlantische zalm) 150 g partyscampi's (versrayon of diepvries) 1 kleine venkel of 2 stronkjes witloof 1 bosje waterkers 125 g mozzarella (Italiaanse verse kaas) **Vinaigrette: 1,5 dl dragonazijn 3 eetl. olie (olijf- of ar... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 slibtongetjes 1 venkel 250 g zuurkool, afgespoeld 1 citroen (sap) 1 el dragon, fijngesneden 1 el dille, fijngesneden 1 teentje knoflook 250 g vongole (Venusschelpen) witte wijnKnip de vinnen van de sliptong en bak ze rustig in een ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g tortellini 1 venkel 2 tomaten 1,5 dl kippenbouillon (1/4 bouillonblokje opgelost in 1,5 dl heet water) 245 g Boursin Cuisine met fijne kruiden en knoflook 1 eetl. olijfolie peper en zoutSnij de venkel in kleine stukjes. ... bekijk recept »
1 venkel 1 citroen 1 1/2 dl olijfolie peper 4 roodbaarsfilets 1 blikje ansjovisfilets 1 eetlepel bloem 1 eierdooier zout Filets uit marinade nemen en droogdeppen. Vis in ca. 8 minuten in grillpan gaar roosteren. Warm houden onder aluminiumfol... bekijk recept »
1 kilo aubergines-azijn-2tot 4 teentjes knoflook-paar takjes verse venkel(of dille)-paar takjes verse oregano-2rode Spaanse pepertjes-koffielepltje zout-extra vierge olijfolie. Hulpmiddelen -mes-zeef-schone bokalen. Hulpmiddelen - -mes-zeef-schone b... bekijk recept »
4 stukken tonijnfilet van 125 g ? sinaasappel 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 venkelknol 75 g rucola 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit 25 g pijnboompitten Maak de venkel schoon en snijd de knol in vieren. Schaaf de kwarten (in ... bekijk recept »
300 gram gerookte paling1 sjalot2 el. mayonaise2 el. creme fraiche4 dunne plakken oudewijvenkoek1 venkel1 dl olijfolie2 el. citroensap2 grotegroene appels2 el. riet- of poedersuiker8 kleine blaadjes of 4 topjes van basilicum. Met gasbrander suiker ka... bekijk recept »
1/2 krop ijsbergsla1/2 kleine venkelknol1,5 tl limoen- of citroensapzoutpeper uit de molen1/2 tl grove mosterd1,5 el olie Maak de sla en de venkel schoon. Verwijder de dikste nerven uit de ijsbergsla. Snijd de sla, evenals de venkel, in zeer smalle r... bekijk recept »
2 gefileerde verse makrelen 1 ons kruisbessen 2 eetlepels droge witte wijn of cider 2 eetlepels gehakte verse venkel 1 eetlepel gehakte verse bieslook Leg de helft van de makreel in partjes gesneden met de helft van de venkel in de cider. Snij zes kr... bekijk recept »
2 gefileerde verse makrelen 1 ons kruisbessen 2 eetlepel(s) droge witte wijn of cider 2 eetlepel(s) gehakte verse venkel 1 eetlepel(s) gehakte verse bieslook Leg de helft van de makreel in partjes gesneden met de helft van de venkel in de cider. Snij... bekijk recept »