1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer6 eetl. olijfolie2 venkelknollen, in dunne plakkenzoutversgemalen peper4 vleestomaten, in kleine blokjes1 eetl. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd200 g ricotta12 geribbelde lasagnebladen3 sneetjes witbrood, fijn verkruimeld75 g geraspte Parmezaa... bekijk recept »
1 kg mosselen1 venkelknol4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd250 ml visfond of visbouillon1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 ml)versgemalen peper1 citroen, in parten1. Verwijder kapott... bekijk recept »
1 kleine venkelknol met groen1 citroen125 g boterzout4 mooie eikenbladen of boterslabladeren12 plakken gebraden rosbief (vleeswaren)4 sneetjes witbrood, zonder korst, licht geroosterdplasticfolie1. Snijd de venkel in stukken. Verwijder de wortelaanze... bekijk recept »
3 middelgrote venkelknollen4 enkele kipfiletszout en versgemalen peper4 plakken coburgerham of serranoham3 takjes dragon, alleen de blaadjes of 1 theel. gedroogd2 sjalotjes, gesnipperd3 eetl. witte (wijn)azijn3 eetl. witte wijn3 eidooiers2 eetl. olij... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 venkelknol, in dunne plakjes, loof apartmespuntje cayennepeper of paprikapoeder2 tomatenblokjes op sap (2 blikken)400 g spaghettizout2 blikjes tonijn, uitgelekt2 eetl. gehakte verse bieslook of peterselie1. Verhit d... bekijk recept »
zout en versgemalen peper2 venkelknollen3 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, in plakjes300 g spaghetti1 theel. gedroogde dragon1 theel. rasp van een schoongeboende citroen200 g gerookte zalm (Vismarine), in dunne repen1. Breng een grote pan water me... bekijk recept »
2 grote venkelknollenzout50 g boter2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd1 rode paprika, in blokjes1 kleine prei, in ringetjes150 g snelkookrijst1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd1 groentebouillontablet200 ml sinaasappelsap... bekijk recept »
voor de dressing:100 ml yoghurt (Melkan)1 eetl. olijfolie1 theel. mosterd1 theel. honing1-2 teentjes knoflook, geperstzoutversgemalen peper1 eetl. citroensap1 komkommer1 venkelknol1 blikje kikkererwten (400 g)bosje verse dille1. Klop de yoghurt met d... bekijk recept »
8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid2 eetl. paneermeel500 g venkel, in smalle reepjes125 g crème fraîche (Melkan)zoutversgemalen peper3 eieren1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)1 eetl. gehakte peterselie2 blikjes zalm (ca. 40... bekijk recept »
600 g witvisfilet (tilapia, pangasius, kabeljauw)1 citroen, geperst4 eetl. bloem5 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct100 ml visbouillon of witte wijn2 eetl. kappertjes(mespuntje suiker)voor de gegratineerde venkel:2-3 venkelknollen (ca. 700 g)zou... bekijk recept »