1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer1 kg verse mosselen.2 dl droge witte wijn.2 eetlepels olijfolie.1 uifijngesneden.1 rode peper,zaadjes verwijderdin dunne ringen.2 wortelsin kleine blokjes.2 venkelknollenin kleine blokjes.6 tomatenontveld en in kleine blokjes.1 teentje knoflookfijnge... bekijk recept »
75 gr. rozijn 100 gr. pijnboompit 50 gr. kaasParmezaanse 25 gr. boter 300 gr. pijpmacaroni 0.1 l. wijnwittedroge 3 blikken sardinesop olie 3 el. olijfolie 4 el. paneermeel 2 knollen venkelknollen 4 draadjes saffraan 2 el. waterwarm Zout ... bekijk recept »
2 thl olijfolie 1 grote ui 1 a 2 knoflookteentjes 1 groene paprika 600gr visfiles 1 venkel 125mlwitte wijn 125ml passata(gezeefde tomaten) 2 grote tomaten,fijn gehakt 2eetl honing,3 eetlzwarte olijven zonder piten gehalveerd zout.versgemalen zwarte ... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 el olie 4 kippenbouten 2 tenen knoflookfijngehakt 2 gedroogde chilipepersfijngehakt 1 blik tomatenstukjes 1 dl droge vermouth Snijd de venkelknollen doormidden. Verwijder de harde kernen en snijd de rest in heel kleine stukjes. Verh... bekijk recept »
2 tl venkelzaadgekneusd 1 tl grof zeezout 2 tl fijngehakte rozemarijn 2 el fijngehakte (platte) peterselie 1 el fijngehakte salie fijngeraspte schil van 2 citroenen 3 grote tenen knoflookgeperst 2 tl citroensap 2 el olijfolie versgemalen zwa... bekijk recept »
1 el venkelblaadjesgeplet 3 el venkelgroen (of verse dragon of basilicum) fijngehakt Geraspte schil en sap van 1 citroen 4 el olijfolie 2 teentjes knoflookgeperst zout en versgemalen zwarte peper Meng alle ingredienten en leg de vis, schaal- of ... bekijk recept »
1 courgette in plakken 1 venkelknol in plakken 2 vleestomatenontveld en in blokjes (of 1 blik tomatenblokjes) 2 teentjes knoflookgeperst 4 el olijfolie zoutpeper 1 tl oregano 4 roodbaarsfilets 1 el citroensap lage ovenschaal rijstgekookt In... bekijk recept »
500 g biologische aardappelen 250 g uien 1 grote venkelknol 250 g kerstomaatjes zoutpeper 4 el olijfolie Hulpmiddelen Braadslede of ovenschaal Hulpmiddelen - Braadslede of ovenschaal Bereidingswijze Aardappelen goed wassen en in stukjes snijden... bekijk recept »
700 g magere riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 3 eetlepels slaolie 2 eetlepels olijfolie 11/2 theelepel vers gemalen zwarte peper 11/2 theelepel gemberpoeder enkele draadjes saffraan of 1 mespunt saffraanpoeder zout 2 1/2 eetlepel fijngekn... bekijk recept »
750 gr magere riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 3 el zonnebloemolie 2 el olijfolie 1-1/2 tl vers gemalen zwarte peper 1-1/2 tl gemberpoeder enkele draadjes saffraan of 1 mespunt saffraanpoeder zout 2-1/2 el fijngeknipte verse koriander 2 v... bekijk recept »