1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer1 grote venkelknol 4 el olijfolie 1 kipfilet fumé (ca. 150 g) 50 g Parmezaanse kaas (stukje) 1 pak tortelloni con formaggio e nocci (verse 250 g) 2 sinaasappels 1 el sinaasappellikeur (slijter) 1 el dragonazijn zou... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 800 g kalfslapjes peper 1 venkelknol 1 sinaasappel 2 eetlepels olijfolie 1 blik gepelde tomaten (400 g) 1 vleesbouillontablet 1 envelopje saffraan (0 7 g) 1 zakje garneeramandelen (45 g) 4 ... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 gedroogde chilipepertjes (chilipoeder) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 100 ml witte wijn 400 g penne rigate 2 venkelknollen 150 g Pecorino ((pittige schapenkaas), ... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1 blik tomatenblokjes ((400 g) uitgelekt) 2 eetlepels balsamicoazijn ½ eetlepel vloeibare honing tabasco 1 venkel 2 stukken zeewolffilet (gelijke stukken, ca. 250 ... bekijk recept »
2 venkelknollen 1 teen knoflook 1 rode ui 2 el olijfolie 1 citroen 275 g quinoa 600 ml kraanwater 1 groentebouillontablet 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 4 eieren ½ bakje bieslook (bakje 25 g) 120 g granaatappelpitj... bekijk recept »
2 tenen knoflook 4 kalfssaucijzen 2 el olijfolie ½ el venkelzaad 1 venkelknol 2 takjes rozemarijn 800 g cannellinibonen 1 citroen1. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapje... bekijk recept »
3 eieren 160 g tonijn in water 60 g kappertjes 6 el citroenmayonaise 1 venkel 4 witte pistolets 75 g veldsla 250 g flinterdun gesneden kipfilet1. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd... bekijk recept »
2 tenen knoflook 4 sjalotten 4 el olijfolie 4 venkel-tijmworsten (op kamertemperatuur) 2 tl venkelzaad 600 g Chinese kool 800 g cannellinibonen (uitgelekt) 550 ml water1. Snijd de knoflook fijn. Halveer de sjalotten en snijd i... bekijk recept »
1 venkel 2 trostomaten 16 zwarte olijven zonder pit 1 zakje verse dragon (15 g) 3 eetlepels citroensap 1 eetlepel olijfolie met knoflookaroma en chilipeper zout en versgemalen zwarte peper 4 gerookte forelfilets1. Venkel schoonmake... bekijk recept »
2 sneden brood 2 eetlepels kappertjes 1 teentje knoflook olijfolie 10 ontpitte zwarte olijven peper en zout 4 eetlepels pijnboompitten 50 g pittige kaas (bijvoorbeeld oude kaas of parmezaan) 1 bosje platte peterselie 2 tomaten 2 venkelknollen1. Verwa... bekijk recept »