1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer300 g ongepelde Hollandse garnalen 2 wortels 1 prei 1 venkel 0.5 bol knoflook 2 sjalotten olijfolie 1 steranijs 1 klein blikje tomatenpuree 150 ml witte wijn 75 ml anijsdrank 4 tomaten 1 citroen 1 sinaasappel 75 g zeekraal 2 teentjes knofloo... bekijk recept »
1 venkelknol 1 prei 1 teen knoflook 3 el olijfolie 1 liter kraanwater 2 groentebouillontabletten 1 tomaat ½ el citroensap1. Snijd de venkel in stukken. Was de prei en snijd in ringen. Halveer en plet de knoflook met een mes. Verhit... bekijk recept »
4 dikke plakken bakbacon 1 zakje koriander (15 g) 8 el mayonaise 4 ciabattina's (afbakbrood, pak a 3 stuks) 1 venkel (in dunne plakjes) 200 g gerookte kipfilet (in dunne plakken) 1 rijpe avocado (in plakken) 4 t... bekijk recept »
200 ml volle melk 46 g ansjovisfilets in olijfolie (blikje à 46 g) 1 venkelknol ½ citroen 250 g groene asperges (bos à 500 g) 2 el olijfolie 40 g rucola (zak 75 g)1. Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfi... bekijk recept »
1 voorgebakken focaccia (brood) 4 el olijfolie 1 venkel 1 el wittewijnazijn 100 g oude kaas 300 g runderreepjes 2 el sambal badjak 1 zak veldslamelange1. Verwarm grillpan voor. Halveer focaccia overlangs. Bestrijk snijvlakken dun met ol... bekijk recept »
600 g roodbaarsfilets 1 venkel 800 g aardappelen 200 g diepgevroren erwten 2 blokjes visbouillon peper en zout1. Doe de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een kookpot. Voeg 1 L water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de k... bekijk recept »
0,5 venkelknol 20 g rucola 2 Granny Smith-appels 1 limoen 1 stuk gember van 2 cm 3 takjes verse munt 1 glaasje water1. Spoel de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd samen met de venkel in grove stukken. 2. Verwijder de steeltjes van de verse mu... bekijk recept »
3 el olijfolie extra vierge 2 venkelknollen 1 bos bospeen geraspt aardappelen vastkokend, geschild 250 ml slagroom 2 citroenen schoongeboend zwarte peper 4 zalmfilets a 125 gram verse dilleVerwarm de oven voor tot 200°C. Vet de ovenschaal in met ... bekijk recept »
2 uien 500 g kipfilet 4 el olijfolie 1 teen knoflook 1 el Provençaalse kruiden 1 groene paprika 2 venkelknollen 1 citroen 2 el kappertjes 8 g verse basilicum (bakje à 15 g)1. Snijd de ui in ringen en de kipfilet in stukjes. Ver... bekijk recept »
8 grote vastkokende aardappels 1 ei 1 el maïzena zonnebloemolie AardappelpannenkoekjesSchil en rasp de aardappels.Meng in een kom de aardappelrasp, het ei en de maïzena. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.Verhit... bekijk recept »