1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer10 middelgrote bloemige aardappelen 4 tomaten 150 g geraspte kaas 600 g gemengd gehakt (varken-rund) 1 ei 10 cl room 30 GR BOTER peper, zout, muskaatnoot1. Verwarm de oven voor op 220°C. Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. Pureer... bekijk recept »
1 vel kant-en-klaar taartdeeg 1 pak (450 g) doperwtjes (diepvries) 4 eieren 1 pak Knorr Tomaat-Pompoensoep 1 ui 3 paprika's (rood, groen en geel) 125 g gerookte spekblokjes 3 eetlepels vloeibare margarine Extra: 1 ingevette en licht bebloemde qu... bekijk recept »
350 g tagliatelle (of papardelle) 600 g broccoliroosjes 1 teentje knoflook 50 g walnoten 8 gedroogde tomaatjes (op olie) 4 el van de olie 4 lange smalle kalfsschnitzels (ongepaneerd) 4 el vloeibare margarine 8 blaadjes basilicum 1 zakje Knorr S... bekijk recept »
4 mini uitjes of sjalotjes 12 teentjes knoflook 4 kerstomaatjes 2 el Solo Vloeibare margarine 2 el Bertolli mayonaise 1.5 el Balsamicoazijn 250 g tartaar 4 ronde boterhammen 50 g gemengde sla Extra: braadblik(je)1. Verwarm de oven voor op 200... bekijk recept »
350 g rundergehakt 25 g Solo Wikkel 1.5 el Mexicaanse kruiden 0.5 ijsbergsla 200 g tomaten 1 bosje lente-uitjes 1 rijpe avocado 1 zak tortillachips 4 el crème fraîche 6 el geraspte jonge kaas 1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. 2. Verhit... bekijk recept »
5 plakjes prociutto 3 eieren paar sprietjes bieslook 6 cherrytomaatjes gehalveerd 1 klein stukje feta verkruimeld blaadjes basilicum 1 mini muffinvorm of vormpjes1. Verwarm de oven voor op 180'C en vet een kleine muffinvorm in met olijfolie. Snij... bekijk recept »
•4 kalfslapjes (ongeveer 1,5 cm dik) 400 g spaghetti (of pasta naar keuze) •5 dikke verse tomaten •400 g tomatenstukjes in blik •4 sjalotten •2 teentjes look •200 g buffelmozzarella 80 gram parmezaanse kaas enkele takjes verse oregano • enkele ta... bekijk recept »
1 grote, bloemige aardappel 8 middelgrote tomaten (Coeur de boeuf) 300 g kalfsgehakt 2 kleine uien 2 rode paprika's 5 dl tomatensaus 2 bolletjes mozzarella (250 g) 1 teentje knoflook 1 el olijfolie 1 el tijmblaadjes peper en zout 1. Snij... bekijk recept »
50 g gerookte spekblokjes 60 g Solo 0.5 rode paprika zout 0.5 dl witte wijn gehakte koriander 2 uien 3 teentjes look 1 gele paprika 1 blik gepelde tomaten peper 500 g mosselen 1 citroen 1. Kook de mosselen in een bodempje water, en verwijde... bekijk recept »
1 blik tonijn in eigen nat 4 eetlepels tomatensaus 50 g olijven (zwarte ontpitte) tijm peper 220 g bloem 1 dl water zout geraspte gele schil van 1 citroen 30 g Solo 1. Kneed de ingrediënten van het deeg samen goed glad en laat 30 minuten rusten.... bekijk recept »