1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer600 g gemengd gehakt 4 flinke tomaten 1 ui 1 teentje knoflook broodkruim ½ eetlepel Engelse saus 1 ei 3 eetlepel gesnipperde peterselie boter peper en zout 1. Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel. Strooi wat zout... bekijk recept »
800 g bereid gehakt varken kalf 1 kleine bloemkool 1 ui 1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten 2 dl lichte room 3 eetl. paneermeel 1 eetl. boter 1 ei 4 takjes peterselie 1/2 koffielepel tijm 1 koffielepel basilicum 1/2 eetl. paprika peper e... bekijk recept »
500 gr farfalle (vlinderpasta) 400 gr gemengd gehakt 1 ei 1 theelepel gedroogde oregano 1 teentje look 2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaat 450 gr italiaanse groentenmix 2 eetlepels basilicum 2 dl room 3 eetlepels paneermeel wat geraspte parm... bekijk recept »
4 kalfsschenkels 250 g pappardelle 10 rijpe tomaten 2 venkels 1 teentje knoflook 1 eetlepel milde kerriepoeder 3 eetlepels Solo Vloeibaar 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree 1 koffielepel suiker peper van de molen zeezout 4 dl blanke kalfsf... bekijk recept »
4 kalfs- of varkensoesters 4 dl kalfsfond 500 gr prinsesbonen 4 tomaten 4 takjes tijm 1 ui, gesnipperd 1 el honing solo, bakken en braden 1 el graanmosterd nootmuskaat peper&zout (pezo)1. Kook de bonen beetgaar, spoel onder koud water.2. Stoof d... bekijk recept »
500 g finettes 8 tomaten 2 teentjes knoflook 1 klontje suiker 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree 1 koffielepel oregano 1 bol mozzarellakaas 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas 3 eetlepels olijfolie zwarte peper zeezout Solo1. Laat een ee... bekijk recept »
1 savooikool 4 gepelde en ontpitte tomaten 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm 100 g gehakt 1 kopje gekookte rijst 30 g geroosterde pijnboompitten 2 fijngesneden teentjes look 2 fijngesnipperde sjalotjes 1 tl komijn 2 el fijngehakte peterselie... bekijk recept »
750 gr runderlapjes 3 el olie 1 ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd 2 rode paprika's, in kleine reepjes 1 blik ontvelde tomaten 2 dl vleesbouillon 1 laurierblad 2 kruidnagels 1,5 tl gedroogde oregano 2 el maïzena peper&zout (pezo)1... bekijk recept »
1 bosje lente-uitjes 3 tomaten 250 gr gehakt 6 el olie zout en peper 1 tl gedroogde oregano 1 el tomatenpuree 225 gr een beetje bloem 3 tl bakpoeder 125 gr magere kwark 5 el melk 75 gr goudse kaas (geraspt) bakpapier1. - maak de lente-uitjes schoon ... bekijk recept »
500 gr gekruid gehakt 2 el olijven, gehakt 1 ei 3 el paneermeel 500 ml tomatensaus 1 bolletje mozzarella, in plakjes 2 takjes basilicum olijfolie1. Vermeng het gehakt met het ei, de olijven en het paneermeel.2. Vorm er hapklare balletjes van en bak d... bekijk recept »