1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer50 gram droogkokende rijst ? 3 takjes peterselie ? 1/4 kleine ui ? 4 el sladressing zonder olie ? 1 tl fijne mosterd ? 0,5 el citroensap ? 4 grote stevige tomaten ? 8 gepelde garnalen ? 8 zure mosselen (pot) ? 4 slabladeren. Kook de rijst vo... bekijk recept »
25 g gele rozijnen 1 aubergine 1 rode paprika 2 stengels groene selderij 1 teen knoflook 1 dl olijfolie 2 el koriander extra vergine olijfolie Voor het zoetzuur: 2 dl passata ? dl rodewijnazijn 1 el suiker 1 el extra vergine olijfolie Voor de lasagne... bekijk recept »
Benodigheden: 2 biagetta broden 2 uien 2 grote tomaten pakje mozarella 1 teentje knoflook scheutje bascillium en peterselie zout en peper olijfolie Recept Biagatta Met Mozarella En Tomaat | Smulweb.nl Recept Biagatta met ... bekijk recept »
4 trostomaten 2 teentjes knoflookfijngehakt 2 el olijfolie zout en peper bolletje mozzarella 4 el pesto 2 el pijnboompitten geroosterd basilicum of rucolabij het serveren Snijd het kapjes van de tomaten. Hol ze voorzichtig uit. Snijd de mozzarella in... bekijk recept »
100 g gehakt - 2 stevige tomaten zonder vel - 10 g uizeer fijn - 10 g gerasperte kaas(voor gratinering) - 5 g tomatenpuree - patentbloem - knoflook - zout - peper - kippenbouillon - rode wijn 1. Bak in koekepan in 5-6 g vetstof het gehakt rul. 2. Voe... bekijk recept »
2 vleestomaten150 gram mozzarella12 zwarte olijven8 verse blaadjes basilicum1 el balsamicoazijn1 el extra vergine olijoliepeper en zout Voorbereiding Verwarm de grill voor op de middelste standSnijd de tomaten in dunne plakkenLaat de mozzarella uitle... bekijk recept »
1 eetlepel olie - 2 eetlepels boter - 4 ribkarbonaadjes - zout en peper - 4 plakken tomaat - 4 dikgesneden plakken belegen kaas - 2 zakjes Maggi Puree a la Minute - 1 eetlepel pesto 1. Verhit in een koekenpan de olie en laat hierin de boter smelten 2... bekijk recept »
? 1 Varkensschnitzel ? ? eetlepel olie ? 1 tomaat ? 3 lenteuitjes ? 3 eetlepels zure room ? ? theelepel knoflookpoeder ? 3 eetlepels geraspte kaas (belegen) ? snufje zout ? snufje peper Bakkerel het vlees: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op e... bekijk recept »
4 grote tomaten. 1 blikje extra fancy krab ( 170 g) 2 bosuitjes. 1 zakje verse basillicum. 4 eetl extra vierge olijfolie met basillicum. versgamalen zwarte peper. Hulpmiddelen lepeltje. snijplankje en mesje. schaaltje. klein vergietje voor het uit... bekijk recept »
4 grote trostomaten 2 teentjes knoflookfijngehakt 2 el olijfolie zout peper bolletje mozzarella 4 el pesto 2 el pijnboompitten basilicum of rucola voor de garnering Voorbereiding Verwarm de oven voor op 225 graden. Bereidingswijze Snij het kapje van ... bekijk recept »