1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer4 plakje achterham 4 stuk bosuitje 4 stuk champignons groot 3 eetlepel olie 4 takje peterselie 2 stuk tomaat 4 stuk varkensfiletlap zoutpeper Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Champignons schoonvegen en stelen verwijderen. Tomaten wassen en ha... bekijk recept »
8 mooie ronde tomaten 250 gram garnalen (noorse of hollandse naar keuze) 2 hard gekookte eieren Mangochutney Ketjap peper en zout Lepel mayonaise Voorbereiding Zet een pan met water op en laat deze kokenzet er een bakje met koud water naast. Kerf een... bekijk recept »
4 stevige tomaten300 gr gepelde grijze garnalen1dl room1 eetlepel mosterdsuikerdille ,peper en zout -snij het hoedje van de tomaten -haal met een scherp mes het vruchtvlees en de zaadjes uit de tomaten.Kruid met peper en zout en laat ze omgedraaid ui... bekijk recept »
4 middelgrote tomaten 100 gram rijst 150 gram gehakt peper zout 1 ui 1 teentje knoflook snufje oregano snufje tijm paneermeel 25-30 gram boter. Was de tomaten, snijd hun kapje eraf, hol de tomaten uit en bewaar de pulp en de dekseltjes event... bekijk recept »
75 g sesamzaad 8 groterijpe tomaten 150 ml olijfolie 2 el honing 1/2 tl zout 1/4 tl witte peper Voorbereiding Oven voorverwarmen op 140 graden sesamzaadjes roosteren tomaten met olijfolie 20 minuten in oliedaarna in vieren delenvel en zaadjes verwijd... bekijk recept »
8 struikjes witlof zout (gebruik ik zelf niet) 6 tomaten 1 dl tomatensap peper 1 theel suiker 2 eetl paneermeel 3 eetl Parmezaanse kaas 1. Was het lof onder de kraan. Kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Laat de struikjes dan even uitlekk... bekijk recept »
2 sjalotjes 1 teen knoflook 2 vleestomaten 4 takjes peterselie 2 kg mosselen 2 tl Franse tuinkruiden peper 2 el medium sherry 1/2 visbouillontablet Bereidingswijze Ontvel de tomatenhaal de zaden eruit en snijd hem in stukjes en snipper de sja... bekijk recept »
2 grote vleestomaten1 groot bakje huttenkase6 eetlepels balsamico azijnpeperzoutzoetstofverse basicilum1 eetlepel olijfolie,eventueel wat geroosterde pijnboompitten voor de garnering Voorbereiding Maak een marinade van de balsamico azijnolijfoliesnuf... bekijk recept »
- 8 sneetjes casinobrood - 1 grote tomaatin 8 dunne schijfjes - 4 tl tomatenpesto (of auberginepestoof ketchup) - 1 bolletje mozarella in plakjes - 2 el geraspte pittige (bv parmezaanse) kaas - gedroogde oreganozoutpeper - evt sla/rauwkost om te... bekijk recept »
1 grote ui2 el boter2 teentjes knoflook1 kg vleestomatenpeperzout1 bos lenteuitjes, 1 tl appelazijn1 l water met zout8 eieren5 el azijn De ui pellen en in kleine blokjes snijden en in de gesmolten boter fruiten, de knoflook fijnhakken en toevoegen. D... bekijk recept »