Recepten met tauge

663 recepten met tauge

Taugé

Taugé Taugé is een uitgekiemde sojaboon, is bleekgeel tot roodbruin, tegenwoordig zijn er vele soorten kiemgroenten, deze worden veel gebruikt als decoratie bij gerechten en zijn allen eetbaar. Echter snel aan bederf onderhevig, dus vers eten. Taugé is rijk aan plantaardig eiwit en combineert goed met vele groenten. Taugé goed wassen en laten uitlekken + lees meer

Champignon-kippensoep

1 pot krachtbouillon1 l. water1 bakje kastanjechampignons3 of 4 lenteuitjes15 gr koriander150 gr gerookte kipfiletsesam soepstengelstaugeolie. Verhit ca 3 eetlepels olie in een (soep)pan op middelhoog vuur. Bak de champignons aan gedurende ca. 3 minu... bekijk recept »

Gemarineerde kip met gebakken groente

3 halve kippeborsten in blokjes 3 eetlepels droge witte wijn 2 eetlepels olie 1 eetlepel citroensap 1 theelepel geraspte citroenschil 2 theelepels djahe 1 theelepel vers gemalen koriander poeder. 1 theelepel suiker 1 zout 1 peper 100 gm tauge 100 gm ... bekijk recept »

Chinese broodschotel

200 gm gekookte kip 200 gm gepelde garnalen 250 gm tauge 500 gm heel fijngesneden kool 4 eetlepels kleingesneden selderij 2 eetlepels olie 2 eetlepels sherry eventueel bouillon 8 sneden volkorenbrood 8 eetlepels ketjap 2 eetlepels geraspte kokos 25 ... bekijk recept »

Soto Ajam

300 gram Kipfilet, in stukken gesneden 1 grote gesneden Ui 3 teentjes knoflook 1 theelepel trassie 4 eetlepels Olie 1/2 tablet kippenbouillon 2 theelepels ketoembar 1 theelepel djahe 1 theelepel koenjit 2 schijven laoaswortel 2 dun gesneden rode l... bekijk recept »

Chinese miesoep

1 ui fijngesneden 2 eetlepel(s) zonnebloemolie 100 gm shii-take paddestoelen 1 pakje conimex mix voorchinese mie 65 gm chinese mie (conimex) 1 paksoi in repen, groen enwit gesc; heiden 100 gm tauge 2 eetlepel(s) gefruite uitjes Bak de ui in een ruime... bekijk recept »

Oosterse roerbak - Vet maaltijd fase 1

300 gram hamlappen, in kleine stukjes 250 gram champignons, in plakjes 200 gram tauge 100 gram sperziebonen, gebroken 4 theelepels tomatenpuree 3 teentjes knoflook, in niet al te dunne plakjes 2 grote uien, in middelgrote stukken 2 groene lomboks, in... bekijk recept »

Chinese koolsalade

1 small chinese kool 50 gm tauge 2 lente-uitjes of 1 sjalotje 1 small blikje lychees of 150 gr verse lyc; hees 50 gm gepelde garnalen 2 eetlepel(s) olie 2 eetlepel(s) wijnazijn 1 eetlepel(s) ketjap manis 1 zout, peper 1 ms suiker Snijd de kool in gro... bekijk recept »

Vietnamese rundvleessoep

300 gram tauge 6 sjalotten in heel dunne ringen 4 el koriander 200 gram biefstuk in dunne reepjes Voor de bouillon 1 1/4 liter runderbouillon 100 gram verse gemberwortel, in stukken 1 kaneelstokje Een halve tl korianderzaadjes 2 steranijs druppel zoe... bekijk recept »

Pittige Vissoep

1 zakje Tom Yum soep (Asian Home Gourmet)200 gr.kabeljauwfilet100 gr. noorse garnalenca. 300 gr. fijngesneden gemengde groenten (b.v.witte koolui,paprikapreitauge)paar takjes peterselie. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de inhoud van het zakje... bekijk recept »

Japanse Fondue

Bouillon:Water (naar eigen inzicht)visfond (AH2 maal)Bouillonblokje (2-3)Knoflookteentjes (5-6) Groenten:prei (3 in bouillon3 in reepjes)ui (4 in bouillon)peen/wortel (3 in bouillon)tauge (redelijk veel)paksoi (twee maal) Rest:peperkorrels (niet pers... bekijk recept »

Pagina 61 van 67