673 recepten met spruitjes
Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer4 boerenworsten 1 eetlepel fijngehakte peterselie grof zout 4 ingemaakte eendenbouten (vacuüm) 3 teentjes knoflook 2 kruidnagels peper 30 g spek 500 g spruitjes takjes peterselie voor de afwerking 1 ui 400 g vastkokende aardappelen (type Nicola) 4 wo... bekijk recept »
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries) 2 el olijfolie 500 g spruitjes (zak) 1 friszoete appel 2 rode uien 250 g Gelderse rookworsten (zak) 4 eieren 250 ml slagroom 175 g gemalen belegen kaas ... bekijk recept »
700 g geschoonde spruitjes 300 g volkoren penne 2 el arachideolie 150 g vegetarische spekreepjes 50 g walnoten 200 g gedroogde abrikozen 300 g kruidenroomkaas1. Schaaf de spruitjes met de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Kook de pen... bekijk recept »
600 g spruitjes 50 g pecannoten zout en versgemalen zwarte peper 50 g boter1. Onderkant van spruitjes snijden en buitenste blaadjes verwijderen. Spruitjes in lichtgezouten water zonder deksel op pan in ca. 10 min. beetgaar koken. In droge koeke... bekijk recept »
700 g spruitjes (schoongemaakt) 2 el olijfolie 3 sjalotten (in ringetjes) 250 g verse tagliolini (pasta) 250 g gerookte eendenborst (2 pakjes) 125 ml mascarpone1. Halveer de spruitjes. Verhit de olie in een ruime hapjess... bekijk recept »
75 g roomboter 1 varkensrollade 1 kg kruimige aardappelen 500 g spruiten 125 g gerookte spekreepjes 1 elstar-appel 125 ml melk 1 snufje nootmuskaat 25 g walnoten 2 el peterselie 1 snufje zout 1 snufje peper 1 aluminiumfolie1. Smelt in een... bekijk recept »
1 kg aardappels geschild en in stukken 1 groentenbouillontablet 600 g spruitjes schoongemaakt 4 saucijzen 1 paprika rood, in heel kleine stukjes 3 bosuitjes gesnipperdKook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Breng ½ liter water met ... bekijk recept »
1 voordeelzak kookaardappelen (kruimig (800 g)) 125 g magere spekreepjes (duobakje 250 g) 2 uien (gesnipperd) 1 el kerriepoeder 1 net spruitjes ((500 g), in vieren) 1 rode paprika (gesnipperd) 1 Gelderse rookworst... bekijk recept »
6 el olijfolie 600 g kipfilet 450 g spruitjes (diepvries) 900 g aardappelpartjes met schil (zak à 450 g, diepvries) 4 tenen knoflook 50 g gepelde walnoten 1 tl gedroogde tijm1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal i... bekijk recept »
1 sinaasappel (schoongeboend) 1 el olie 2 sjalotten (in dunne ringen) 500 g spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd) 50 ml grand marnier (slijter) 1 pak filodeeg (ontdooid) 100 g boter (gesmolten) 200 g zach... bekijk recept »