673 recepten met spruitjes
Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer500 g spruitjes schoongemaakt 4 hertenbiefstukken 100 g boerenkaas belegen in plakjes 16 plakjes katenspek 1 el vloeibare margarine 1 el olie 75 g cashewnoten ongezoutenVerwarm de oven voor tot 150°C. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook... bekijk recept »
Vulling: 6 sneetjes oud witbrood (ontkorst) 2 braadworsten 1 kleine ui (gesnipperd) 2 stengels bleekselderij (in kleine blokjes) 1 friszure appel ((bijv. Breaburn), geschild en in kleine blokjes) salieblaadjes ((u... bekijk recept »
1 kg hertensukade 3 steranijs 4 jeneverbessen 3 blaadjes verse laurier 2 takjes rozemarijn 1 sinaasappel 500 ml rode wijn 50 ml rode wijnazijn 2 el boter 10 sjalotten 2 teentjes knoflook 750 ml wildfond 2 plakjes ontbijtkoek 4 grote kruimige aar... bekijk recept »
1 kilo aardappels (kruimig) 450 g spruitjes 1 ui zout 5 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel kerriepoeder 1½ dl melk (versgemalen) peper1. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Spruitjes schoonmaken en in plakjes van 1/2 c... bekijk recept »
1 zak spruitjes (500 g) 2 uien 1 dikke plak bakbacon (ca. 140 g) 2 theelepels gedroogde tijm 3 eetlepels olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pan water aan de kook. Maak de spruiten schoon door het stronkje en... bekijk recept »
2 eetlepels basilicum 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik) 1 blik van 400g (240g netto) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt 100 g gerookte spekblokjes Delhaize 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes 1 teentje knoflook 1 ui 1 eetlepel olijfolie 1 ... bekijk recept »
200 g ham van everjong 250 g spruitjes 100 g uien 250 g groene kolen 50 g preiwit 50 g selder 4 kastanjes 1 l bouillon (water blokje) 1 teentje knoflook 1 eetlepel boter peper en zout1. Snijd de uien, de knoflook, de selderij en de prei fijn en sni... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg ((diepvries, pakje 450 g), ontdooid) 1 schaal kalkoenfilet ((ca. 225 g), in reepjes) ½ pakje verse roomkaas met knoflook en kruiden (a 150 g) 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook 2 zakken spruitjes... bekijk recept »
2 rode uien (gesnipperd) 50 g boter 1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 g) 1 bakje gesneden kastanjechampignons (125 g) 100 ml rode wijn 1/2 pot vleesfond (a 380 ml) 2 pakken A-partjes (a 450 g) 4 takjes ro... bekijk recept »
1 zak spruitjes ((500 g), schoongemaakt) 4 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 3 eieren 1 bekertje zure room (125 ml) 300 g gerookte makreel (schoongemaakt en in stukjes)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. K... bekijk recept »