355 recepten met snijbonen
Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer1 zak snijbonen (gesneden (400 g)) 1 zak driekleuren paprika (3 stuks) 1 zakje zigeunersaus (31 g) 1 zak aardappels (kook kruimig (800 g)) 2 eetlepels vloeibare (braadboter) 2 pakken gepaneerde filets (pittig g... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 500 g snijbonen (zak à 250 g) 2 uien 2 el olie 300 g runderchipolata 1 el boter 1 bakje tuinkers1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in een pan water met zout naar smaak in 20-25 min. gaar. Giet... bekijk recept »
1 voorgebakken boulogne stokbrood 3 visbouillontabletten 1/2 theelepel gedroogde tijm 1 zak minikrieltjes (450 g) 1 zakje fijne soepgroenten (150 g) 1 bakje voorgesneden snijbonen (150 g) 400 g kabeljauwfilet (in reepj... bekijk recept »
350 g rauwe wilde of duurzame zalm, zonder vel aan stuk 150 ml olijfolie naturel 6 cornichons 1 grote sjalot 4 stengels bieslook 2 el mayonaise 1 el Dijon mosterd ’s Middags voorbereidenZalmriletteVerwarm de oven ... bekijk recept »
300 g rode quinoa 1 mango (eetrijp) 2 cm verse gember 1 el honing 3 el citroensap 4 el rijstolie 400 g wokgroenten snijbonen/broccoli 2 el Japanse sojasaus 75 g waterkers 15 g koriander1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen ... bekijk recept »
250 g snijbonen 50 g zachte geitenkaas ½ rode paprika 100 g zwarte olijven 2 eetlepels olijfolie ½ citroen (uitgeperst)1. Snijd de snijbonen schuin in ruiten en kook ze 2 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar. Spoel ... bekijk recept »
200 g snijbonen 1 struik paksoi 1 zakje bosui 150 g aspergetips 250 g winterpeen 2 tl sesamolie 2 el sojasaus 7 rondeeleieren 3 el kraanwater 4 el zonnebloemolie 200 g jumbogarnalen (bakje à 100 g)1. Snijd de snijbonen in sch... bekijk recept »
1½ kg kruimige aardappelen 300 g snijbonen (pakje, diepvries) 1 el olijfolie 250 g magere spekreepjes 1 el honing 2 el kraanwater 125 ml crème fraîche 2 stronken witlof1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in... bekijk recept »
270 g udon noedels 400 g kipdijfiletreepjes ½ el Jamaican jerk (specerijenmengeling, Verstegen) 1 el sesamzaad 5 el zoete chilisaus 300 g broccoli 400 g snijbonen 2 el sesamolie 2 eetrijpe mango's 1 kleine rode ui1. Bereid... bekijk recept »
800 g snijbonen 3 el arachideolie 3 el hoisinsaus (potje 210 g, Lee Kum Kee) 50 g gezouten cashewnoten1. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm. Verhit de olie in een wok en bak de snijbonen 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelma... bekijk recept »