Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Gemarineerd varkenslapje met geroosterde maïs

1 pakje Maggi marinade knoflook & kruiden (34 g) 4 varkensfiletlapjes 7 el olijfolie 2 verse maïs 250 g pruimtrostomaatjes 250 g snijbonen 1 blik reuzenbonen (255 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 ruime ovenschaal1. Verwarm de oven ... bekijk recept »

Zomers stoofpannetje met snijbonen

4 el olijfolie 500 g magere runderchipolata 125 g gerookte spekreepjes 1 ui gesnipperd 500 g snijbonen in ruitjes 700 g krielaardappeltjes (koelvers) 4 el peterselie fijngehakt zout en peperVerhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de chipolataworstjes... bekijk recept »

Pasta met snijbonen en gehaktballetjes

2 el olijfolie 12 Hollandse gehaktballetjes 400 g champignonroerbakmix 300 g penne 400 g snijbonen 170 g Gormas 70 (kaas) 1 citroen (schoongeboend) 15 g Italiaanse kruidenmix1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletj... bekijk recept »

Aardappelgratin en groene groenten

2 eieren 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 zakje gemalen kaas (belegen (150 g, biologisch)) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g, koelvers) 1 zak broccoliroosjes (300 g, diepv... bekijk recept »

Britse cottage pie

1 kg iets kruimige aardappelen 500 g rundergehakt 4 uien 250 g champignons 2 el mosterd 52 g boter 150 g geraspte belegen kaas 300 g snijbonen (diepvries)1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. in... bekijk recept »

Snijbonen met peterselieboter

1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden) 50 g boter (op kamertemperatuur) 1 tl zout 600 g snijbonen (steelaanzet en puntjes verwijderd en bonen in schuine stukken van ca. 2 cm)1. Meng de peterselie met de boter. Voeg het ... bekijk recept »

Risotto met snijbonen

1 bakje tijm (15 g) 75 g boter 2 uien (gesnipperd) 3 stengels bleekselderij (in plakjes) 300 g risottorijst (zak 500 g) 1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten) 1 schaal runderchipolata (worstjes, ca. 300 g) ... bekijk recept »

Glutenvrije minestrone met ei en groenten

1 ui 3 stengels bleekselderij 1 gele paprika 2 el olijfolie 2 liter kraanwater 4 groentebouillontabletten 300 g snijbonen 150 g glutenvrije fusilli 250 g cherrytomaten 15 g basilicum 4 eieren1. Snipper de ui. Schil de bleekselderi... bekijk recept »

Zomerstamppot met snijbonen en kipspareribs

1 schaal kipspareribs (350 g) 1½ kg kruimige aardappels 1 zakje snijbonen (gesneden, 250 g) 3 eetlepels boter 1 dl melk 1 eetlepel mosterd1. Kipspareribs in ovenschaal leggen. In midden van voorwarmde oven van 180°C in ca. 20... bekijk recept »

Bonenstamp en worst

1 kg iets kruimige aardappelen 1 rookworst (extra mager (375 g)) 200 g sperziebonen 1 pak Hollandse snijbonen (300 g, diepvries) 1 potje witte bonen ((330 g), uitgelekt) 100 ml halfvolle melk 25 g boter1. Schil de aardappel... bekijk recept »

Pagina 9 van 36